Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:25 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Buzău Buletin informativ 20 septembrie

ro

21 Sep, 2023 15:23 554 Marime text
Reținut pentru lipsire de libertate
 
Polițiștii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Grebănu au reținutieri, 20 septembrie a.c., un bărbat în vârstă de 23 de ani, din Topliceni, pentru lipsire de libertate.
În noaptea de 19/20 septembrie a.c., polițiștii au fost sesizați de către o femeie, cu privire la faptul că fiica sa, în vârstă de 17 ani, din Buda, a fost luată împotriva voinţei sale de la domiciliu de către fostul concubin.
Imediat după primirea sesizării, poliţiştii au demarat activităţile specifice şi l-au depistat pe tânăr, împreună cu fiica apelantei, într-un imobil nelocuit din Topliceni.
În urma probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pe bărbat pentru o perioadă de 24 ore, pe bază de ordonanță, pentru lipsire de libertate.
În cursul acestei zile, acesta urmează a fi prezentat parchetului pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.

Controale ale polițiștilor la deținătorii legali de arme și muniții
 
În ziua de 20 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat acțiuni pentru verificarea respectării regimului armelor și munițiilor.
La controlul efectuat unui bărbat în vârstă de 51 de ani, din Buzău, deținător legal de arme și muniții neletale, s-a constatat că acesta nu a predat arma de autoapărare cu gaze, la un armurier autorizat, în termenul legal de 10 zile de data expirării termenului de valabilitate al permisului de armă.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor”.
De asemenea, polițiștii au procedat la ridicarea armei în vederea continuării cercetărilor.

Polițiștii de la prevenire în dialog cu elevii de gimnaziu

În ziua de 20 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității au organizat şi desfăşuratdoua activități  preventive cu scopul reducerii riscului infracţional şi victimal în rândul cetăţenilor municipiului Buzău.
Polițiștii au vizitat elevii clasei a V-a din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 1. Cu aceștia s-au purtat discuții pe linia prevenirii victimizării minorilor și a delincvenței juvenile prin semnalarea situaţiilor de pericol în care pot fi implicaţi din cauza necunoaşterii consecinţelor adoptării unor comportamente.
Astfel, copiilor le-au fost prezentate pe înțelesul lor câteva situații de risc specifice vârstei, fiindu-le oferite recomandări preventive  sub forma unor discuţii interactive în cadrul cărora au fost abordate aspecte referitoare la siguranța pe internet, prevenirea pornografiei infantile și a atacurilor cibernetice, petrecerea timpului liber în siguranță, acasă, pe stradă, la locul de joacă, precum și prevenirea disparițiilor de minori
La activitate au participat 30 de elevi și profesori.

Dosar penal pentru tăiere ilegală de arbori

În ziua de 20 septembrie a.c., poliţişti din cadrul Secţiei de poliţie rurală Berca au fost sesizați de către reprezentanți ai Ocolului Silvic Tisău despre faptul că mai multe persoane ar fi sustras mai mulți arbori din extravilanul localității Vernești.
La scurt tmp de la sesizare polițiștii au depistat 3 persoane, 2 bărbați de 28 și 29 de ani și o tânără de 23 de ani, toți din Vernești, care transportau cu un atelaj hipo mai mulți arbori din specia gorun.
Din cercetări a reieşit că cei trei ar fi secționat cu un motofierăstrău mai mulți arbori căzuți și i-ar fi sustras.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru furt de arbori, iar poliţiştii continuă cercetările.

Accidente de circulație
 
*În ziua de 20 septembrie a.c., a fost sesizată producerea unui accident pe DN2E85, în municipiul Râmnicu Sărat.
Din primele date de la fața locului a reieșit că în timp ce conducea un autoturism pe direcția Focșani către Buzău, un bărbat în vârstă de 70 de ani, din Buzău, a surprins și accidentat un pieton care s-ar fi angajat în traversarea drumului prin zona marcajului pietonal.
Accidentul s-a soldat cu rănirea pietonului, un bărbat de 52 de ani, din Grebănu, care a fost preluat de ambulanță pentru îngrijiri medicale.
În cauză se va întocmi dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.
**În ziua de 20 septembrie a.c., a fost sesizată producerea unui accident pe DN2E85, în municipiul Râmnicu Sărat.
Din primele date de la fața locului a reieșit că în timp ce conducea un autoturism pe direcția Cilibia către Buzău, o șoferiță în vârstă de 54 de ani, din Buzău, ar fi pierdut controlul asupra direcției și a ieșit în afara carosabilului.Accidentul s-a soldat cu rănirea pietonului, un bărbat de 52 de ani, din Grebănu, care a fost preluat de ambulanță pentru îngrijiri medicale.
Accidentul s-a soldat cu rănirea șoferiței care a fost preluată de ambulanță pentru îngrijiri medicale.
În cauză se va întocmi dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

Activități pentru marcarea Zilei fără persoane decedate în accidente rutiere / 113 șoferi sancționați pentru nerespectarea limitei legale de viteză
 
Ieri, 20 septembrie a.c., a fost marcată Ziua fără persoane decedate în accidente rutiere, iar poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire a accidentelor rutiere și au aplicat 190 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 95.600 de lei.
Pentru că nu au respectat regimul legal de viteză, 113 conducători auto au fost sancţionaţi de poliţişti, iar 17 dintre ei au predat permisele pentru 90, respectiv 120 de zile.
Cea mai mare viteză – 156 km/h a fost înregistrată de aparatul radar în cazul unui bărbat de 34 de ani, din Neamț, depistat la volanul autoturismului pe DN2E85, în afara localității Poșta Câlnău.
Poliţiştii au mai aplicat sancţiuni contravenţionale în cazul conducătorilor auto şi pentru neutilizarea centurii de siguranţă(12), dar şi pentru alte abateri în trafic(25).
Poliţiştii au reţinut alte 2 permise de conducere pentru depășiri neregulamentare și conducerea unui vehicul sun influența băuturilor alcoolice.
De asemenea, polițiștii au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere în care ar putea fi implicați pietoni.
Au fost depistați și sancționați contravențional 10 pietoni care și-au pus viața în pericol prin nerespectarea regulilor de circulație, iar 8 șoferi au rămas fără permisul de conducere pentru că nu au respectat prioritatea de trecere.

VIAȚA ARE PRIORITATE!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii