Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:26 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Buzău Buletin informativ 18 septembrie

ro

19 Sep, 2023 15:44 591 Marime text
Turbulenți reținuți de polițiști în urma producerii unui accident rutier soldat cu pagube materiale de către un șofer care a consumat băuturi alcoolice
 
În noaptea de 17/18 septembrie a.c., în jurul orei 01.00, poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Cislău au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că în localitatea Calvini, două persoane tulbură liniştea şi ordinea publică.
Imediat după primirea sesizării, la fața locului s-au deplasat echipaje de poliţişti pentru a verifica aspectele sesizate și aplicarea măsurilor legale.
Din primele cercetări efectuate la faţa locului a rezultat că incidentul s-a produs în urma unui accident rutier soldat doar cu pagube materiale, context în care doi bărbați în vârstă de 23 și 35 de ani, ambii din Calvini, s-ar fi agresat fizic reciproc.
Tânărul în vârstă de 23 de ani ar fi condus un autoturism, deși acesta consumase băuturi alcoolice. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest a fost înregistrată o valoare de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.  
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice și lovire sau alte violențe.
Faţă de bănuiți a fost luată, pe bază de ordonanţă, măsura reținerii pentru 24 de ore.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tulburarea liniștii și oridnii publice, lovire sau alte violențe, conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și amenințare, iar polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activități infracționale a bănuiților.
 
Flagrant delict! Reținuți pentru furt.

Luni, 18 septembrie a.c., în timp ce acționau pe raza de competență, polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Pogoanele au observat o autoutilitară care nu avea plăcuțele de înmatriculare montate, au efectuat semnalul regulamentar de oprire, însă conducătorul auto nu s-a conformat, continuând deplasarea.
 Polițiștii au pornit în urmărirea acestuia, având în funcțiune semnalele acustice și luminoase în funcțiune şi l-au interceptat în scurt timp. În urma verificărilor s-a stabilit faptul că șoferul este un tânăr în vârstă de 25 de ani, din Ialomița, având ca pasager un alt bărbat, în vârstă de 63 de ani, tot din Ialomița.
În urma controlului spațiului destinat transportului de marfă, a fost depistată o cabalină, pentru care cei doi nu au putut prezenta documente de proveniență.
Polițiștii au stabilit faptul că persoana vătămată este un bărbat în vârstă de 64 de ani, din Rușețu, predându-i cabalina acestuia.
Faţă de cei doi a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați  unității de parchet pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.
Poliţiştii au întocmit pe numele celor doi, dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt şi cercetările continuă, sub coordonarea parchetului.

Nereguli în trafic constatate de poliţişti
 
În data de 18 septembrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au aplicat 109 sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 18 permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.
Ieri, poliţiştii rutieri au organizat şi desfăşurat o acţiune pe raza judeţului, ce a avut ca scop prevenirea accidentelor în care ar putea fi  victimizaţi pietonii, astfel că 7 șoferi au rămas, la rândul lor, pietoni după ce nu au acordat prioritate de trecere celor ce aveau acest drept.
Poliţiştii rutieri au organizat şi desfăşurat acţiuni ce au avut ca scop depistarea conducătorilor auto care depăşesc limita legală de viteză, atât în localităţi, cât şi în afara acestora.
În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 47 de şoferi care au depăşit limitele legale de viteză, iar dintre aceştia 8 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90, respectiv 120 de zile.
Alte 3 permise de conducere au fost reţinute pentru circulația pe sensul opus de mers și neprezentarea la sediul poliției în termen de 24 de ore în urma producerii unui accident soldat doar cu pagube materiale.
Sancţiuni contravenţionale au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (12), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (8), dar şi 31 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 37.300 de lei.      
Tot ieri, poliţiştii rutieri au întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul în urma consumului de băutui alcoolice.
Având în vedere modificările aduse Codului Penal prin Legea 213/2023, polițiștii au consiliat șoferii cu privire la consecințele negative pe care le are consumul de alcool sau de substanțe psihoactive și cum aceste substanțe afectează starea fizică, psihică și cât de periculos este să te urci la volan după consumul lor pentru toți participanții la trafic.
 
Câteva recomandări pe care poliţiştii le au pentru cei mici:
 
Pe drum, fii atent la semnele de circulație și respectă ceea ce indică ele! Astfel, vei fi în siguranță!
Când mergi pe stradă, fii foarte atent! Ai deosebită grijă la traversarea străzii!
Traversează doar la culoarea verde a semaforului! Culoarea roșu înseamnă STOP! Când o vezi, oprește-te și așteaptă culoarea verde!
Când urci în mașină, pune-ți întotdeauna centura de siguranță! Îți protejează viața!
Mergând spre grădiniță, deplasează-te întotdeauna pe trotuar, iar dacă nu este trotuar, pe marginea drumului! Dacă ești nevoit să mergi pe caosabil, întotdeauna mergi pe partea stângă a carosabilului!
Joacă-te doar în locurile sigure! Nu te juca niciodată lângă șosea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii