Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:06 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Buzău Buletin de presa 09.06.2023

ro

09 Jun, 2023 13:13 715 Marime text



BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din ziua de 8 iunie 2023
 
 
Transportator de material lemnos sancționat de polițiști
 
În ziua de 8 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Beceni, în timp ce desfășurau atribuțiile de serviciu pe DC222, au depistat un bărbat care transporta material lemnos cu autoutilitara.
Din verificări s-a stabilit faptul că șoferul, un bărbat de 43 de ani, din Lopătari, transporta lemn de foc din specia brad fără a deține documente de proveniență.
Bărbatul a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilorsilvice.
De asemenea, polițiștii au procedat la confiscarea lemnului transportat, aproximativ 2 metri cubi, pe care i-au predat reprezentanților ocolului silvic.
 
 
  •  
 
Râmniceni reținuți pentru lovire sau alte violențe
 
Ieri, 8 iunie, poliţiştii de investigaţii criminale sprijiniși de polițiști de ordine publică din cadrul Poliţiei municipiului Râmnicu Sărat, au reţinut pentru 24 de ore patru persoane, bănuite de comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.
Din cercetări a reieșit că în seara de 8 iunie a.c., cele patru persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 43 de ani, au fost implicate într-un conflict spontan, pe o stradă din municipiul Râmnicu Sărat, agresându-se reciproc.
În urma cercetărilor şi a probatoriului administrat, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de bărbaţi, care au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă.
În cursul acestei zile, persoanele urmează a fi prezentate parchetului pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.
 
  •  
 
Nereguli în trafic constatate de polițiștii buzoieni
 
În ziua de 8 iunie a.c, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 122 de sancţiuni contravenţionale și au reţinut 21 de permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.
Totodată, poliţiştii au desfășurat activități pentru reducerea riscului de victimizare a pietonilor care ar putea fi implicaţi în evenimente rutiere. În timpul activităților au fost aplicate 38 de sancțiuni contravenționale pietonilor care nu au respectat regulile de circualție. De asemenea, 12 șoferi au rămas pietoni pentru următoarea perioadă, deoarece nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea drumului.
Poliţiştii au acționat şi pentru prevenirea şi combaterea vitezei excesive, aparatele radar amplasate înregistrând 28 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 7 conducători auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile, respectiv 120 de zile.
Cu cea mai mare viteză164 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui tânăr de 22 de ani, din Brăila, ce rula pe DN2E85, în afara localității Racovițeni.
18 sancţiuni au fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă, dar şi 16 pentru alte abateri constatate de în trafic.
Alte două permise de conducere au fost reţinute pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului și pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 39.000 de lei.
De asemenea, polițiștii au întocmit două dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanțe cu effect psihoactiv și conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a detine permis de conducere.
 
RECOMANDĂRI ÎN ATENŢIA CONDUCĂTORILOR AUTO:
 
Neadaptarea vitezei la condiţiile de drum reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de evenimente rutiere!
 
  • Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum și de trafic!
  • Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!
  • Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!
  • Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident;
  • Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice;
  • Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.
  • Este chiar indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele!
  • Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacele de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulaţi, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii