Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:28 28 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Buzău Bărbați depistați în flagrant delict – Nerespectarea regimului armelor și munițiilor

ro

29 Jun, 2023 15:29 708 Marime text
Nr.211 din 29 iunie 2023
 
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din ziua de 28 iunie 2023
 
 
Bărbați depistați în flagrant delict – Nerespectarea regimului armelor și munițiilor
 
În ziua de 28 iunie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase sprijiniți de polițiști din cadrul Poliției Râmnicu Sărat și din cadrul Brigăzii Operațiuni Speciale Prahova au depistat în flagrant delict două persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.
Din cercetări a reieșit faptul că un bărbat în vârstă de 45 de ani, din București, ar fi vândut 2 arme, tip pistol, supuse autorizării, ambele deținute ilegal, unui bărbat de 38 de ani, din Râmnicelu.
Față de cele 2 persoane a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, 29 iunie, să fie prezentate unității de parchet pentru a dispune cu privire la măsura reținerii.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, iar polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activități infracționale a bănuiților.
 
  •  
 
Accident de circulaţie
 
În data de 28 iunie a.c., în jurul orei 14.00, polițiștii buzoieni au fost sesizați de producerea unui accident de circulație pe DN10, în localitatea Măgura.
Din primele cercetări a reieșit că autoturismul condus pe DN10, în Măgura dinspre Brașov către Buzău, de către un șofer în vârstă de 78 de ani, din Brașov ar fi intrat în coliziune cu un alt autoturism condus din sens opus, la volanul căruia se afla un conducător auto de 49 de ani, din Buzău.
Accidentul s-a soldat cu rănirea bărbatului de 49 de ani. Acesta a fost preluat de ambulanță și transportat la spital pentru îngrijiri medicale.
În cauză s-a întocmit dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.
 
  •  
 
Nereguli sancţionate în trafic de poliţiştii rutieri.
 
Ieri, 28 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău au continuat activitățile pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și creșterea gradului de siguranță rutieră.
Activităţile s-au desfăşurat pe principalele artere rutiere din județul Buzău și au vizat depistarea şi scoaterea din trafic a conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză, care efectuează depășiri neregulamentare, conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe cu efect psihoactiv, dar și pietonii care pun în pericol circulaţia pe drumurile publice prin nerespectarea regulilor de circulație.
Astfel, polițiștii rutieri au oprit în trafic şoferii care nu au acordat dreptul de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului sau celorlalţi conducători auto și care rulau la volanul maşinilor cu o viteză mai mare decât limita admisă. 14 șoferi au fost sancționați din aceste motive, iar 4 dintre aceștia au predat și permisele de conducere rămânând pietoni pentru o vreme.
Cea mai mare viteză 152 km/h – a fost înregistrată de aparatele radar în cazul unei femei în vârstă de 34 de ani, din Galați, care a fost depistată conducând autoturismul pe DN2E85, în afara localității Poșta Câlnău.
Tot ieri, polițiștii au acționat pentru prevenirea accidentelor în care sunt implicați pietoni și bicicliști, au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale celor care și-au pus viața în pericol prin nerespectarea regulilor de circulație.
Activitățile vor continua și în perioada următoare pentru conştientizarea participanților la trafic cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulație, în vederea creșterii gradului de siguranţă rutieră pe drumurile din judeţ.
  •  
Pe timp de ploaie, străzile sunt mai aglomerate! Circulați cu prudență și cu o viteză adaptată în permanență condițiilor de drum! Respectați-vă partenerii din trafic! Mare atenție la pietoni și bicicliști! Având în vedere condițiile meteorologice din județ, polițiștii buzoieni, recomandă conducătorilor auto:
 
Adaptați în permanență viteza de rulare la condițiile de drum și trafic! Luați în calcul că, pe un carosabil ud, spațiul de frânare crește substanțial.
Nu frânaţi brusc! Păstraţi o distanţă suficientă faţă de autovehiculul din faţă, astfel încât să puteţi opri în siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte sau opreşte subit.
În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu efectuaţi depăşiri riscante!
Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos.
Conștientizați în permanenţă pericolul de a acvaplana. În acele momente anvelopa nu mai are contact cu asfaltul, sub ea existând doar o peliculă de apă. Atunci, controlul maşinii este practic imposibil. Această situaţie apare atunci când anvelopa nu mai poate evacua cantitatea de apă pe care o întâlneşte.
Nu îngreunați traficul și nu obstrucționați vizibilitatea prin opriri sau staționări în locuri nepermise.
Evitați să parcați autoturismele în dreptul copacilor, mai ales pe vreme rea.
În cazul rămânerii în pană, pe timp de ploaie, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii