Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:55 03 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Buzău Activități informativ-preventive desfășurate de către polițiști

ro

17 May, 2023 14:21 575 Marime text
Nr.165 din 17 mai 2023
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din ziua de 16 mai 2023
 
 
Activități informativ-preventive desfășurate de către polițiști
 
          În ziua de 16 mai a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară au desfășurat activități, în cadrul Programului Național ”Școala Altfel”, la Școala Gimnazială ”Tache și Ecaterina Tocilescu” din comuna Vintilă Vodă și la Liceul Tehnologic din comuna Lopătari.
          Activitățile au avut loc sub forma unor sesiuni informative având ca temă prevenirea infracțiunilor comise cu violență, cunoașterea legislației referitoare la răspunderea penală a minorilor și prevenirea faptelor de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase în incinta unităților de învățământ.
          De asemenea, au fost derulate activități de informare a profesorilor care îndeplinesc funcția de diriginte, în vederea prevenirii faptelor cu violență în incinta unităților de învățământ.
           Polițiștii au prezentat persoanelor prezente importanța adoptării unui comportament preventiv, repercusiunile pe care faptele lor le pot avea și cum ignoranța e aproape la fel de dăunătoare precum evenimentele negative.
 
  •  
 
Nereguli în trafic constatate de poliţişti
 
În ziua de 16 mai a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 111 sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 26 de permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.
Poliţiştii au acționat pentru prevenirea şi combaterea vitezei excesive, aparatele radar amplasate înregistând 42 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 11 conducători auto s-a luat pe lângă sancţiunea contravenţională şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90, respectiv 120 de zile.
Cu cea mai mare viteză– 151 km/h – a fost înregistrat autovehicul unui bărbat de 37 de ani, din Neamț, ce rula pe DN2E85, în afara localității Limpeziș.
Alte 3 permise de conducere au fost reţinute pentru neacordarea de prioritate, pentru efecturea unor depăşiri neregulamentare şi pentru neprezentarea în termen de 24 de ore la sediul poliției în urma unui accident soldat doar cu pagube materiale.
Sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (27), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (7), dar şi 32 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.
Tot odată poliţiştii au sancţionat şi 21 de biciclişti, căruţaşi şi pietoni care nu au respectat normele rutiere.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 55.000 de lei.
Tot ieri, poliţiştii rutieri au întocmit două dosare penale pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și conducerea unui vehicul neînmatriculat.
Într-unul din cazuri este vorba despre un buzoian în vârstă de 45 de ani, care a fost depistat conducând autoturismul în municipiul Buzău, iar în urma testării acestuia cu aparatul etilotest a fost înregistrată o valoare de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost transportat la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
 
Vă reamintim câteva recomandări de care trebuie să tineți cont atunci cand vă aflați în postura de pieton, pentru a nu ajunge în cea de victimă:
  • Traversaţi drumurile publice numai prin locurile unde sunt indicatoare sau marcaje pentru trecerea pietonilor iar în lipsa acestora pe la colţul străzilor, după ce v-aţi asigurat în prealabil că din ambele sensuri nu se apropie nici un autovehicul;
  • Nu vă angajaţi în traversarea străzi în fugă, prin faţa sau prin spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii;
  • Respectaţi culorile semaforului electric;
  • Circulaţi numai pe trotuare iar în lipsa acestora pe potecile laterale ale drumului public;
  • Circulaţi numai pe partea stângă a drumurilor publice, dacă acestea nu au trotuare sau poteci;
  • Sunt interzise deplasările în grup pe partea carosabilă a drumurilor publice!
 
Fiţi responsabili întotdeauna când traversaţi strada! comportamentul dumneavoastră în calitate de pieton are urmări directe şi asupra celorlalţi participanţi la trafic!
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii