Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:29 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Buzău Activităţi educativ-preventive ale poliţiştilor de la rutieră şi prevenire.

ro

27 Mar, 2024 15:10 417 Marime text
Nr. 104 din 27 martie 2024
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din data de 26 martie 2024
 
 
Activităţi educativ-preventive ale poliţiştilor de la rutieră şi prevenire.
 
În ziua de 26 martie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității, împreună cu reprezentanţi ai Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Buzau, au desfășurat activități informativ-preventive cu elevii Școlii Gimnaziale “Sf. Andrei” Buzău.
Activitățile au avut ca scop prevenirea traficului de persoane şi prevenirea traficului şi consumului de droguri.
La activități au participat și părinții elevilor din ciclul gimnazial și au fost dezbătute aspecte despre efectele consumului de droguri, consecințele în plan social, familial, juridic și medical.
De asemenea, le-au fost prezentate în detaliu formele asociate traficului de persoane (exploatarea sexuală, traficul de organe, exploatarea prin muncă, introducerea în rețelele de cerșetorie sau în rețelele infracționale, racolarea minorilor prin intermediul rețelelor de socializare), fiindu-le expuse situaţiile de risc prin care pot ajunge victime și modalităţile de recunoaştere a situaţiilor de pericol, în vederea însuşirii unor măsuri de autoprotecţie.
Și polițiștii Biroului Rutier au desfășurat o activitate educativ-preventivă cu peste 100 de liceeni clasele a XI-a şi a XII-a și cadre didactice de la Colegiul Național Pedagogic ”Spiru Haret” Buzău pe linia prevenirii și combaterii victimizării prin accidente rutiere.
  •  
Reținut de polițiști pentru cumul de infracțiuni la regimul rutier.
 
Ieri, 26 martie, polițiștii Secției de poliție rurală Grebănu au reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, un tânăr de 20 de ani, din Racovițeni, pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
Din cercetări a reieșit că, în timp ce conducea un autovehicul în localitatea de domiciliu, acesta a pierdut controlul asupra direcției și a intrat în coliziune cu un stâlp marginal.
Polițiștii au procedat la testarea tânărului cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Șoferul a fost transportat la o unitate spitalicească pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză, polițiștii continuă cercetările sub coordonarea parchetului.
 
  •  
Mandat de executare a pedepsei închisorii, pus în aplicare de polițiști
 
          În data de 26 martie, polițiștii Secției de poliție rurală Grebănu au depistat un buzoian de 35 de ani, pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei închisorii.
          Pe numele acestuia, Judecătoria Râmnicu Sărat a emis mandat de executare a unei pedepse de 3 ani, o lună și 20 de zile pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.
          Polițiștii l-au condus pe buzoian la Penitenciarul Focșani, în vederea executării pedepsei privative de libertate.
  •  
Bănuit de furt calificat depistat de polițiști
 
În ziua de 26 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Râmnicelu au depistat principalul bănuit în cazul unui furt calificat.
În urma investigaţiilor, poliţiştii au stabilit că este vorba despre un tânăr în vârstă de 18 ani, din Vâlcelele.
Fapta a fost sesizată în ziua de 23 martie a.c., de către persoana vătămată, un minor în vârstă de 16 ani, din aceeași localitate.
Din cercetări a reieşit că, în data de 23 martie a.c., bănuitul ar fi sustras din curtea imobilului minorului, un scuter cu motor termic de capacitate redusă.
Prejudiciul a fost recuperat și predat persoanei vătămate.
În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat,  sub coordonarea parchetului.
  •  
 
 
Nereguli în trafic
 
În data de 26 martie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au aplicat 160 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 14 permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.
Poliţiştii au organizat şi desfăşurat acţiuni ce au avut ca scop depistarea conducătorilor auto care depăşesc limita legală de viteză, atât în localităţi cât şi în afara acestora.
În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 41 de şoferi care au depăşit limitele legale de viteză, iar dintre aceştia 8 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90 de zile.
Alte 6 permise de conducere au fost reţinute pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului și pentru neacordarea priorității de trecere a pietonilor și  autovehiculelor ce aveau acest drept.
Poliţiştii rutieri au acționat pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere în care ar putea fi implicaţi pietonii, cât și pentru conştientizarea riscurilor la care se expun atunci cand nu respectă regulile de circulație. 40 de participanți la trafic din aceste categorii au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea legislației rutiere.
27 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate șoferilor care nu au purtat centura de siguranță şi 20 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 50.000 de lei.
De asemenea, au fost întocmite două dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.
 
 
Facem apel la responsabilitate în trafic şi îi rugăm pe toţi participanţii la trafic să ALEAGĂ VIAŢA, în detrimentul grabei! Reduceţi viteza de deplasare, astfel încât să circulaţi în siguranţă şi nu vă angajaţi în depăşiri riscante!
Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!
Viteza determină creşterea distanţei de frânare necesară opririi autovehiculului în siguranţă! Viteza determină agravarea consecinţelor accidentelor rutiere indiferent de cauză!
Nu claxonaţi excesiv!
Nu uitaţi de politeţea rutieră în trafic şi de importanţa acesteia pentru buna desfăşurare a circulaţiei pe drumurile publice!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii