Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:07 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Buzău Acţiuni pentru siguranţa elevilor

ro

01 Mar, 2024 15:08 430 Marime text
Nr. 66 din 1 martie 2024
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din ziua de 29 februarie 2024
 
 
Acţiuni pentru siguranţa elevilor
 
În ziua de 29 februarie a.c., poliţişti din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti, de la secţiile rurale, din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară, Compartimentul de Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, împreună cu jandarmi, au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor, a absenteismului şi a oricăror incidente ce s-ar putea produce în zona unităţilor de învăţământ.
Au fost verificate 221 de unităţi de alimentaţie publică, angajaţilor agenţilor economici fiindu-le reamintite prevederile Legii nr.61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, conform cărora este interzisă servirea minorilor cu băuturi alcoolice.
Echipele de control au legitimat aproximativ 450 de persoane, iar cu privire la 70 dintre acestea au efectuat verificări în bazele de date.
Din cele aproximativ 250 de autovehicule controlate în trafic, 22 au fost destinate transportului şcolar.
          Ca urmare a neregulilor constatate în cadrul acţiunii, au fost aplicate 90 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 22.000 de lei.
 
  •  
Cercetat pentru ultraj contra bunelor moravuri
 
În ziua de 29 februarie a.c., polițiștii de investigații criminale de la Poliția municipiului Buzău au identificat principalul bănuit în cazul unei infracțiuni de ultraj contra bunelor moravuri.
Fapta a fost sesizată în ziua de 28 februarie a.c., de către o tânără în vârstă de 16 de ani, din Râmnicu Sărat.
Din cercetări s-a stabilit că bănuitul, un tânăr de 23 de ani, din Cernătești, în timp ce se afla pe o stradă din municipiul Buzău, ar fi   savârşit acte şi gesturi obscene în faţa apelantei, după care ar fi fugit.
În baza semnalmentelor oferite de tânără, bărbatul a fost identificat şi depistat în scurt timp.
Tânărul a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, pe bază de ordonanță, iar astăzi, 1 martie, urmează a fi prezentat parchetului pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.
 
  •  
Bănuit de furt, identificat de polițiști
 
În ziua de 29 februarie a.c., polițiștii de investigații criminale de la Poliția municipiului Buzău au identificat principalul bănuit în cazul unui furt, un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Buzău.
Fapta a fost sesizată în ziua de 28 februarie a.c., de către o tânără în vârstă de 16 de ani, din Buzău.
Din cercetări s-a stabilit că bănuitul ar fi profitat de neatenția tinerei și i-ar fi sustras din buzunarul gecii un telefon mobil.
Prejudiciul, estimat de către persoana vătămată la 2.300 de lei, a fost recuperat și predat persoanei vătămate.   
În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt pentru stabilirea întregii activități infracționale a bănuitului.
 
  •  
Sancționați  de polițiști pentru transport ilegal de material lemnos
 
În cadrul acţiunilor desfăşurate la sfârşit de săptămână, polițiștii din cadrul Postului de poliție Bisoca au depistat 3 bărbați cu vârste cuprinse între 28 și 57 de ani, ce transportau material lemnos.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că există neconcordanțe în ceea ce privește locațiile de încărcare și descărcare a materialului lemnos față de cele înscrise în avizul de însoțire și cu privire la utilizarea sistebului global de poziționare.
Conducătorii auto au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea prevederilor legale ale Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.
De asemenea, s-a procedat la conviscarea valorică a unei cantități de 8,66 metri cubi de material lemnos esență fag, în valoare de 2.265 de lei.
 
  •  
Accidente rutiere
 
În data de 29 februarie a.c., polițiștii rutieri au fost informați despre producerea unui accident rutier în municipiul Buzău.
Din primele date de la fața locului a reieșit că este vorba de o coliziune între două autoturisme, unul condus pe direcția strada Alexandru Marghiloman către strada Frăsinet, de către un șofer în vârstă 24 de ani, din Smeeni și mașina care circula din sens opus, la volanul căreia se afla un conducător auto de 21 de ani, din Rușețu.
Accidentul s-a soldat cu rănirea șoferului de 21 de ani, acesta fiind preluat de ambulanță și transportat la spital pentru îngrijiri medicale.
În cauză s-a întocmit dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.
 
 
*În data de 29 februarie a.c., polițiștii rutieri au fost informați despre producerea unui accident rutier pe DN 22, în Râmnicelu.
Din primele date de la fața locului a reieșit că o autospecială de poliție, condusă de un polițist de 21 de ani, din Râmnicu Sărat, pe direcția Râmnicelu către Boldu,  s-a răsturnat în afara părții carosabile.
Accidentul s-a soldat cu rănirea șoferului, singurul ocupant al mașinii, acesta fiind preluat de ambulanță și transportat la spital pentru îngrijiri medicale.
În cauză s-a întocmit dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.
 
  •  
Polițiștii rutieri acționează pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere în care ar putea fi implicați pietonii și bicicliștii
 
În data de 29 februarie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au aplicat 176 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 40 de permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.
Poliţiştii rutieri au acționat pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere în care sunt implicați pietonii și bicicliștii, cât și pentru conştientizarea riscurilor la care se expun atunci cand nu respectă regulile de circulație. 28 de participanți la trafic din aceste categorii au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea legislației rutiere.
De asemenea, polițiștii au sancționat contravențional 16 conducători auto pentru că nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a drumului.
Poliţiştii rutieri au organizat şi desfăşurat acţiuni ce au avut ca scop depistarea conducătorilor auto care depăşesc limita legală de viteză, atât în localităţi cât şi în afara acestora.
În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 45 de şoferi care au depăşit limitele legale de viteză, iar dintre aceştia 9 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90, respectiv 120 de zile.
Cu cea mai mare viteză160 km/h – a fost înregistrat de aparatele radar, autoturimsul unui şofer de 56 de ani, din Vaslui, ce rula pe DN2E85, în afara localității Poșta Câlnău.
Alte 15 permise de conducere au fost reţinute pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului, pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depășire, pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului și pentru neprezentarea în termen de 24 de ore la poliție în urma unui accident rutier soldat doar cu pagube materiale.
17 sancţiuni contravenţionale au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă şi 25 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 72.000 de lei.
În urma activităților desfășurate polițiștii Secției de poliție rurală Mărăcineni au întocmit un dosar penal unui șofer de 52 de ani, din Zărnești, ce a fost depistat de către polițiști în timp ce tracta cu un utilaj agricol un atelaj încărcat cu material lemnos.
Acesta nu a putut prezenta documente de proveniență pentru materialul lemnos, motiv pentru care cantitatea de lemn a fost ridicată și predată reprezentanților silvici.
Polițiștii au procedat la verificarea acestuia în bazele de date, constatând că utilajul condus este neînmatriculat/neînregistrat. De asemenea, a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a refuzat recoltarea de mostre biologice.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, conducerea unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat și furt.
           
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii