Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:28 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Buzău Acţiuni organizate de poliţiştii de la Secţia de poliţie rurală Beceni pentru prevenirea delictelor silvice

ro

31 Jul, 2023 16:34 502 Marime text
Nr. 250 din 31 iulie 2023
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din perioada 28-30 iulie 2023
 
 
 
Acţiuni organizate de poliţiştii de la Secţia de poliţie rurală Beceni pentru prevenirea delictelor silvice
 
În perioada 28-29 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Secției de poliție rurală Beceniau acţionat pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de natură a prejudicia fondul forestier, context în care au aplicat sancţiuni contravenţionale de peste 3000 de lei şi au indisponibilizat aproximativ 30 de metri cubi de material lemnos, ce a fost predat ocolului silvic.
Valoarea estimată de reprezentanţii silvici a lemnului este de peste 7500 de lei.
Astfel, sâmbătă, în urma unui control efectuat la un operator economic de profil, poliţiştii au constatat că spaţiul de depozitare a materialului lemnos nu îndeplinea condiţiile prevăzute de lege. Mai mult, în urma interogării aplicației SUMAL.20, a reieşit că operatorul a emis în data de 24 iulie a.c. a emis aviz de însoțire pentru o cantitate de lemn de foc de fag, dintr-o altă locație decât cea implementată în aviz, încălcând astfel prevederile H.G. 497/2020. 
          Administratorul societăţii, un bărbat de 38 de ani, din Lopătari, a fost sancţionat contravenţional.
De asemenea, în ziua de 29 iulie a.c., fost oprită în trafic, în Beceni, o autoutilitară ce transporta lemn de foc specia fag, condusă de către un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Măgura.
În urma verificării documentelor, poliţiştii au stabilit că transportul era efectuat fără respectarea cadrului legal, iar şoferul nu a putut prezentat avizul de însoțire a materialului lemnos. Materialul lemnos transportat în afara cadrului legal, a fost confiscat şi predat reprezentanților silvici.
Un alt şofer, în vârstă de 29 de ani, din Lopătari, a fost oprit pentru control pe DC159, în localitatea de domiciliu, în timp ce conducea o autoutilitară încărcată cu material lemnos de esenţă fag şi răşinoase. Administratorul operatorului economic emitent al avizului a fost sancţionat contravenţional conform Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.
În ambele situaţii, materialul lemnos transportat în afara cadrului legal, a fost confiscat şi predat reprezentanților silvici.
 
 

 
Reținut pentru nerespectarea ordinului de protecție provizoriu
 
În ziua de 30 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Costești au reținut un bărbat de 49 de ani, din Costești, pentru nerespectarea ordinului de protecție provizoriu.
 
Ordinul de protecţie provizoriu fusese emis în aceeaşi, întrucât polițiștii au fost sesizați de către soția sa, în vârstă de 44 de ani, cu privire la faptul că soţul să a agresat-o.
În urma probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pe bărbat pentru o perioadă de 24 ore, pe bază de ordonanță, urmând ca astăzi, să fie prezentat unității de parchet pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.
 

Reținut de polițiști pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere.
 
În ziua de 28 iulie a.c., polițiștii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au depistat și reținut pentru 24 de ore, un bărbat de 38 ani, din Buzău, bănuit de săvârșirea infracțiunii de distrugere.
Fapta a fost sesizată în ziua de 28 iulie a.c., iar din cercetările efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că, pe fondul cosnumului de alcool, bănuitul ar fi distrus oglinda retrovizoare a unui autovehiculul saționat regulamentar,  pe o stradă din municipiul Buzău.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale a bănuitului.

 
Peste 440 de sancţiuni contravenţionale constatate de poliţişti şi aproape 90 de permise de conducere reţinute în weekend
 
În perioada 28-30 iulie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 447 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 89 de permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.
Începând de vineri, 28 iulie a.c., poliţiştii rutieri au organizat şi desfăşurat acţiuni în sistem cascadă, împreună cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea, ce au avut ca scop depistarea conducătorilor auto care depăşesc limita legală de viteză, atât în localităţi, cât şi în afara acestora.
În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 307 şoferi care au călcat prea tare pedala de acceleraţie, dintre aceştia 75 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90 de zile, respectiv 120 de zile.
Cu cea mai mare viteză – 160 km/h – a fost înregistrat de aparatele radar, autoturismul unui bărbat de 30 de ani, din Iași, ce rula pe DN2E85, în afara localității Limpeziș.
Alte 14 permise de conducere au fost reţinute pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului, pentru nerespectarea priorității de trecere, neregulamentare, pentru neprezentarea în termen de 24 de ore la poliție în urma unui accident soldat doar cu pagube materiale, pentru nerespectarea indicaților polițistului rutier dar și pentru nerespectarea semnificației culorii roșii.
27 de pietoni, bicicliști și utilizatori de trotinete electice au fost sancţionaţi contravenţional în acest weekend pentru abaterile comise în trafic. Cu toţii au fost consiliaţi cu privire la riscul la care se expun atât pe ei, cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic, prin nerespectarea legislaţiei rutiere.
Sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şi şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (57), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (10), dar şi 70 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 200.000 de lei.
De asemenea, polițiștii rutieri au desfăsurat activității de informare a cetățenilor referitore la prevederile Legii nr. 213/2023 (Legea Anastasia), promulgată la data de 07.07.2023,  făcând astfel recomandări conducătorilor auto opriți în trafic cu privire la noile modificări legislative aduse Codului penal sub aspectul răspunderii penale, Conform noilor prevederi legislative, în cazul implicării într-un accident rutier soldat cu decesul unei persoane, conducătorul auto va fi condamnat la pedeapsa închisorii cu executare, dacă va fi depistat sub influența bîuturilor alcoolice sau a substanțelor psiho-active.

 
Șoferi scoși din trafic pentru infracțiuni la regimul rutier
 
În weekend, poliţiştii rutieri au acționat cu toate dispozitivele omologate din dotare  pentru depistarea şi scoaterea din trafic a conducătorilor auto care pun în pericol siguranţa traficului rutier.
Aparatele etilotest au indicat consumul de alcool în 5 situații. În cazul a 2 șoferi, alcooltestul a înregistrat valori sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, așa că șoferii s-au ales cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce.
În cazul altor 3 șoferi depistați băuți la volan s-a impus întocmirea de dosare penale. Cea mai mare valoare a alcoolemiei – 1,40 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost înregistrată în cazul unui bărbat de 48 de ani, din Brăila, acesta fiind depistat în timp ce conducea autoturismul pe DN2B, în Bâlhacu. Șoferul a fost transportat la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii  cu exactitate a alcoolemiei.
Polițiștii au întocmit alte 5 dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de, conducerea unui vehicul de către o persoană care are suspendată exercitarea dreptului de conduce autovehicule pe drumurile publice, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, dar și pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.


 
Accidente de circulaţie
 
*În data de 28 iulie a.c., în jurul orei 15.30, polițiștii buzoieni au fost sesizați de producerea unui accident de circulație pe DN2B, în localitatea Cilibia.
Din primele cercetări a reieșit că în timp ce se deplasa pe DN2B dinspre Brăila către Buzău o șoferiță în vârstă de 65 de ani, din Nehoiu a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus din sens opus la volanului căruia se afla un conducător auto de 46 din, Brăila.
Accidentul s-a soldat cu decesul șoferiței și a șoferului, dar și cu rănirea pasagerilor din mașina bărbatului, 3 persoane cu vârstele cuprinse  între 18 și 42 de ani, toți din Brăila. Aceștia au fost preluați și transportați la spital pentru îngrijiri medicale.
În cauză s-a întocmit dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.
 
 
**În data de 28 iulie a.c., în jurul orei 23.30, polițiștii buzoieni au fost sesizați de producerea unui accident de circulațiepe DN2C, în localitatea Padina.
Din primele cercetări a reieșit  că în timp ce conducea un autoturism pe DN2C, dinspre Pogoanele către Padina de către un șofer în vârstă de 46 de ani, din Padina a intrat în coliziune cu un autocamion la volanul căruia se afla un conducător auto de 33 de ani, din Buzău.
Accidentul s-a soldat cu decesul șoferului de 46 de ani, dar și cu decesul unei pasagere din mașina acestuia în vârstă de 16 ani și rănirea altei pasagere de 45 de ani, ambele din Padina. Femeia de 45 de ani a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale.
În cauză s-a întocmit dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.
 
 
***În data de 29 iulie a.c., în jurul orei 23.30, polițiștii buzoieni au fost sesizați de producerea unui accident de circulație pe DN2E85, în localitatea Poșta Câlnău.
Din primele cercetări a reieșit  că autoturismul condus pe direcția Buzău către Râmnicu Sărat, de către o șoferiță în vârstă de 51 de ani, din Buzău, s-a răsturnat în afara părții carosabile.
Accidentul s-a soldat cu rănirea conducătoarei auto, care a fost preluată de ambulanță pentru îngrijiri medicale.
În cauză s-a întocmit dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.
 
 
 
****În data de 30 iulie a.c., în jurul orei 23.30, polițiștii buzoieni au fost sesizați de producerea unui accident de circulație pe DC205, în Păcurile.
Din primele cercetări a reieșit  că autoturismul condus pe direcția Păcurile către Cănești de către o șoferiță în vârstă de 54 de ani, din Covasna , s-a răsturnat în afara părții carosabile.
Accidentul s-a soldat cu rănirea conducătoarei auto,dar și cu rănirea a doua pasagere de 51 și 54 de ani, ambele din Galați. Acestea au fost preluate de ambulanță și transportate la spital pentru îngrijiri medicale.
În cauză s-a întocmit dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.
 
 
Pentru prevenirea evenimentelor nedorite pe drumurile publice, sfătuim conducătorii auto să ruleze cu viteză adaptată condiţiilor de drum şi trafic, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare pentru a putea efectua orice manevră în condiţii de siguranţă, să nu se hazardeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic
Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice. Orice cantitate de alcool, oricât de mică, vă poate afecta abilitatea de a conduce. Alcoolul încetineşte activitatea creierului, iar consumul acestuia cauzează: probleme de vedere, încetinirea reflexelor, reducerea concentrării, crearea unei stări de relaxare şi somnolenţă, dificultăţi în interpretarea informaţiilor senzoriale, dificultaăţi în desfăşurarea mai multor activităţ în acelaşi timp (ex: păstrarea benzii şi a direcţiei, în timp ce vă concentraţi la traficul din jur), supraestimarea propriilor abilităţi, ceea ce poate determina asumarea de riscuri la volan.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii