Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:39 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Buzău Acțiuni ale polițiștilor rutieri pentru prevenirea accidentelor rutiere/peste 140 de sancțiuni aplicate de polițiști

ro

05 Sep, 2023 15:35 559 Marime text
În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, ca urmare a neregulilor constatate fiind aplicate 149 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 35.000 de lei.
În intervalul orar 16.00-19.00, polițiștii rutieri împreună cu polițiștii de ordine publică au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicați pietoni. Pentru că nu au respectat regulile de circulație au fost sancționați contravențional 32 de pietoni.

Pentru că nu au respectat regimul legal de viteză, 45 de conducători auto au fost sancţionaţi de poliţişti, iar 3 dintre ei au predat permisele pentru 90, respectiv 120 de zile.
Cea mai mare viteză – 121 km/h a fost înregistrată de aparatul radar în cazul unui bărbat de 48 de ani, din Prahova, depistat la volanul autoturismului pe DN2E85, în localitatea Spătaru.
Poliţiştii au mai aplicat sancţiuni contravenţionale pentru conducerea autovehiculelor cu diferite defecţiuni tehnice(13), pentru conducerea unui vehicul fără a purta centura de siguranță (18), dar şi pentru alte abateri în trafic(47).
Poliţiştii au reţinut alte 3 permise de conducere pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului şi autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar, pentru depășiri neregulamenare și pentru neprezentarea în termen de 24 de ore la sediul poliției în urma unui accident rutier soldat doar cu pagube materiale.

Tot ieri, poliţiştii au întocmit un dosar penale pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.
Polițiștii au depistat un bărbat de 51 de ani, din Râmnicu Sărat, care conducea autoturismul în municipiul Râmnicu Sărat, iar în urma testării acestuia cu aparatul etilotest a fost înregistrată o valoare de 0,41mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost transportat la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice în vederea 

Pentru prevenirea unor situaţii nedorite, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău recomandă conducătorilor de autovehicule:
• Reduceţi viteza la trecerile pentru pietoni, în zonele aglomerate, în aproprierea şi la traversarea intersecţiilor, la depăşirea mijloacelor de transport oprite în staţii şi în zona unităţilor şcolare!
• Respectaţi-vă partenerii de trafic!
• Nu conduceţi când sunteţi obosit!
• Nu folosiţi telefoanele mobile în timpul conducerii!
• Înainte de a porni motorul, aşezaţi copiii pe bancheta din spate şi fixaţi-le centurile de siguranţă!
• Dacă aţi consumat băuturi alcoolice, NU CONDUCEŢI! 


SIGURANŢA RUTIERĂ TREBUIE SĂ NE PREOCUPE PE TOŢI!
ALEGEŢI VIAȚA!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii