Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:03 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Buzău Acţiune preventivă cu elevii de la Şcoala Gimnazială Nr. 11 Buzău

ro

20 Oct, 2023 13:38 451 Marime text
Nr. 338 din 20 octombrie 2023
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din ziua 19 octombrie 2023
 
Acţiune preventivă cu elevii de la Şcoala Gimnazială Nr. 11  Buzău
 
În ziua de 19 octombire a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii s-au întâlnit cu elevi din cadrul Şcolii Gimnaziale Nr. 11 Buzău.
Activităţile informative au urmărit creșterea gradului de informare pe linia prevenirii infracțiunilor informatice, în cadrul ședințelor cu părinții/aparținătorii elevilor. Aceștia au fost consiliați pe linia prevenirii victimizării online, atât a minorilor, cât și a adulților, celor din urmă fiindu-le transmise recomandări preventive pentru utilizarea în siguranță a internetului, prin conștientizarea pericolelor ascunse, dar și identificarea modalităților concrete de evitare a acestora.
Poliţiştii le-au reamintit elevilor despre consecinţele adoptării unor comportamente şi au discutat pe situaţii concrete în care s-au aflat elevi de o vârstă cu ei şi modalitatea de soluţionare a situaţiilor respective.
Totodată, polițiștii au efectuat activități de informare cu privire la modificările aduse din luna iulie a.c. Codului Penal prin Legea 213/2023, în vederea diminuării riscului infracțional.
La activităţi au participat aproximativ 130 de persoane.
 
  •  
 
Elevii buzoieni sfătuiți antivictimal de polițiștii de la Siguranţă Şcolară
 
          În ziua de 19 octombrie a.c., șeful Biroului Siguranța Școlară împreună cu consilier coordonator din cadrul Instituției Avocatul Poporului - Biroul Teritorial Ploiești, au desfășurat o activitate cu elevii Liceului Tehnologic ”Grigore C. Moisil”.
Activitatea a vizat informarea și conștientizarea în rândul elevilor a drepturilor, responsabilităților acestora, consecințelor juridice ale comportamentelor antisociale, cu precădere ale comportamentelor ce pot cauza și întreține violența școlară (bullying). 
Elevii au fost îndrumați să sesizeze de îndată cadrelor didactice, consilierului școlar, părinților comportamentele care se înscriu în sfera violenței școlare.
Întâlnirea  a urmărit diminuarea condițiilor de vulnerabilitate sau risc și sporirea celor care protejează individul de consecințele negative ale violenței în general și ale violenței școlare, în particular.
Dialogul cu poliţiştii s-a încheiat prin consilierea a 80 de elevi, la final fiind purtate discuții prin care elevii au fost încurajați să își dezvolte empatia și spiritul solidarității colectivului clasei pentru a  se susține și încuraja reciproc în gestionarea echilibrată a tuturor problemelor intrașcolare.
  •  
 
Bănuit de tentativă la furt din locuință depistat de polițiști
 
În ziua de 19 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Nehoiu și Postului de poliție Siriu au depistat principalul bănuit în cazul unei tentative la furt calificat din locuință.
Fapta a fost sesizată în ziua de 23 septembrie a.c., de către persoana vătămată, un buzoian în vârstă de 64 de ani.
Din cercetări s-a stabilit faptul că, în perioada 1 - 23 septembrie a.c., bănuitul, un tânăr de 29 de ani, din Siriu, ar fi profitat de faptul că nu se afla nimeni la imobil și ar fi pătruns în locuința persoanei vătămate, prin forțarea sistemului de încuietori de la ușile de acces, fără a sustrage bunuri.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la furt calificat, iar polițiștiii continuă cerc etările pentru stabilirea întregii activități infracționale a bănuitului. 
 
  •  
Accident de circulaţie
 
În noaptea de 19 octombrie a.c., în jurul orelor 23.00, polițiștii buzoieni au fost sesizați de producerea unui accident pe DN2E85, la ieșire din Oreavul spre Buzău.
Din primele date de la fața locului a reieșit că este vorba de o coliziune între autoturismul condus pe direcția Vrancea către Buzău de către un către un șofer buzoian, în vârstă de 41 de ani și o autoutilitară care circula din sens opus, la volanul căreia se afla un conducător auto de 27 de ani, din Dâmbovița.
Accidentul s-a soldat cu decesul șoferului autoturismului.
De asemenea, în urma impactului, șoferul autoutilitarei și un pasager al acestuia, un tânăr de 28 de ani, din București, au fost răniți, fiind preluați de ambulanță și transportați la spital pentru îngrijiri medicale.
În cauză a fost întocmit dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.
  •  
 
Polițiștii rutieri acționează în vederea prevenirii accidentelor rutiere
 
În data de 19 octombrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au efectuat activităţi de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 138 de sancţiuni contravenţionale și au reţinut 14 permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.
Aparatele radar amplasate au înregistrat 45 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 11 dintre conducătorii auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90.
Cu cea mai mare viteză 152 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui bărbat de 44 de ani, din București, ce rula pe DN2E85, în afara localității Mihăilești.
Alte 3 permise au fost reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce șoferilor care nu au respectat semnificația culorii roșii a semaforului, celor care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor care s-au angajat în traversarea străzii pe trecerea de pietoni și celor de au consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan.
Sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şi şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (26), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (16), dar şi 30 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.
De asemenea, polițiștii rutieri au acționat și pentru conștientizarea pietonilor și bicicliștilor cu privire la riscul la care se expun atunci când încalcă normele rutiere. 17 participanți la trafic din categoriile amintite au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea regulilor de circulație.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii