Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:18 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Buzău Accidente de circulaţie

ro

17 Aug, 2023 15:18 610 Marime text
Nr. 274 din 17 august 2023
 
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din ziua de 16 august 2023
 
 
Accidente de circulaţie
 
*În data de 16 august a.c., în jurul orei 10.00, polițiștii buzoieni au fost sesizați de producerea unui accident de circulație pe DN2E85, în Poșta Câlnău.
Din primele cercetări la fața locului a reieșit că este vorba de o coliziune între două autovehicule ce se deplasau pe direcția Buzău către Vrancea, la volanul cărora se aflau un conducător auto de 42 de ani, din Puiești și unul în vârstă de 46 de ani, Poșta Câlnău.
Accidentul s-a soldat cu rănirea celor doi șoferi și a patru pasageri din mașina conducătorului auto din Puiești, o femeie în vârstă de 35 de ani și trei copii cu vârste cuprinse între 1 an și 14 ani.
Persoanele rănite au fost preluate de ambulanță și transportate la spital pentru îngrijiri medicale.
În cauză s-a întocmit dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.
 
**În data de 16 august a.c., în jurul orei 19.00, polițiștii buzoieni au fost sesizați de producerea unui accident de circulație în municipiul Buzău, pe bulevardul Unirii.
Din primele cercetări la fața locului a reieșit că autoturismul condus pe direcția Focșani către Ploiești, de către un șofer în vârstă de 55 de ani, din București, a surprins și accidentat o femeie pieton, în vârstă de 33 de ani, din Buzău, care s-ar fi angajat în traversarea drumului prin loc nepermis și fără să se asigure.
Pietonul a fost preluat de ambulanță și transportat la spital pentru îngrijiri medicale.
În cauză s-a întocmit dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.
 
  •  
 
Abateri în trafic / Poliţiştii au aplicat peste 140 de sancţiuni contravenţionale la regimul circulaţiei pe drumurile publice
 
În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, ca urmare a neregulilor constatate fiind aplicate 143 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 40.000 de lei.
Pentru că nu au respectat regimul legal de viteză, 67 de conducători auto au fost sancţionaţi de poliţişti, iar 11 dintre ei au predat permisele pentru 90, respectiv 120 de zile.
Poliţiştii au mai aplicat sancţiuni contravenţionale în cazul conducătorilor auto şi pentru neutilizarea centurii de siguranţă(15), dar şi pentru alte abateri în trafic(23).
Poliţiştii au reţinut alte două permise de conducere pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului şi autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar.
Pe lângă şoferii indisciplinaţi, poliţiştii rutieri au mai sancţionat şi 24 de pietoni care şi-au pus viaţa în pericol prin modul în care au ales să traverseze.
Tot ieri, poliţiştii au întocmit 5 dosare penale care au vizat conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, dar şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
 
Pentru prevenirea unor situaţii nedorite, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău recomandă conducătorilor de autovehicule:
 
  • să acorde prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea drumului public;
  • înainte de a pleca la drum, să verifice întotdeauna starea tehnică a autovehiculului și să se intereseze în privinţa condiţiilor de drum şi trafic, de pe traseul pe care urmează să îl parcurgă;
  • să manifeste prudenţă în trafic şi să nu se angajeze în efectuarea unor depăşiri neregulamentare;
  • să adopte o conduită preventivă în trafic!
 
SIGURANŢA RUTIERĂ TREBUIE SĂ NE PREOCUPE PE TOŢI!
 
ALEGEŢI VIAȚA!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii