Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:31 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Brăila Un weekend pentru siguranța cetățenilor

ro

03 Jul, 2023 15:27 548 Marime text
Nr. 184.281  din 03.07.2023
 
UN WEEKEND PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR
 
În acest sfârșit de săptămână, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Brăila și cu sprijinul celorlalte structuri, au organizat pe raza întregului județ, atât în mediul urban, cât și în cel rural, acțiuni preventiv-reactive, cu efective mărite, având ca scop prevenirea și combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.
 
În acest sens, s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor cu violență, pentru asigurarea liniștii în comunitate.
 
Acțiunile  pentru prevenirea accidentelor de circulație și siguranței în trafic au continuat, fiind efectuate testări cu aparatele etilotest sau cele utilizate pentru depistarea substanțelor psihoactive din organism.
 
Au fost organizate și desfășurate 45 de acțiuni menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății și s-a intervenit la 119 de evenimente, 89 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112.
În acest context, au fost aplicate 572 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 350.000 de lei.
 
Exemplu:
 
Ieri, în intervalul orar 15:00-19:00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brăila și ai Serviciului Rutier Ialomița, precum și din cadrul Poliției Orașului Făurei au desfășurat o acțiune comună pe linia creșterii vizibilității polițienești și prevenirii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
 
Astfel, au fost aplicate 59 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 26.535 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr.195/2002, iar ca măsură complementară polițiștii au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 4 permise de conducere și au retras un certificat de înmatriculare.
 
În cadrul filtrelor rutiere instituite, au fost testați cu aparatul etilotest 65 de șoferi  și cu aparatul drugtest 3 dintre aceștia.
***
 
Tot ieri, în intervalul orar 09:30-12:30, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brăila și ai Poliției Locale Brăila au acționat în sistem integrat, pentur prevenirea faptelor antisociale în zona piețelor și a centrelor comerciale de pe raza munciipiului și a faptelor săvârșite cu violență.
În acest context au fost legitimate 107 persoane, au fost controlate peste 45 de vehicule, fiind testați cu aparatul etilotest și drugtest 41 de șoferi.
 
De asemenea, au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, în valoare de 7.260 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr.195/2002 și Legii nr. 61/1991, iar ca măsură complementară polițiștii au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce un permis de conducere și au retras un certificat de înmatriculare.
 
Prin prezența constantă în stradă și în zonele aglomerate, precum și prin activitățile specifice pe care le desfășoară, polițiștii și jandarmii asigură toți cetățenii județului nostru că se află la datorie, in sprijinul acestora, în vederea menținerii unui climat de liniște și siguranță în comunitate.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii