Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:31 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Brăila Substanțe neomologate și deșeuri periculoase descoperite și ridicate de polițisți

ro

31 Mar, 2023 15:16 661 Marime text
Nr. 184.147 din 31.03.2023
 
SUBSTANȚE NEOMOLOGATE ȘI DEȘEURI PERICULOASE DESCOPERITE ȘI RIDICATE DE POLIȚISȚI
 
La data de 30 martie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au organizat și desfăsurat pe raza județului Brăila o acțiune pentru îmbunătățirea siguranței și sănătății cetățenilor precum și pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională la regimul produselor de protecție a plantelor și protecția mediului.
 
În urma activităților desfășurate, la punctul de lucru al unei societăți comerciale, situată în municipiul Brăila, au fost descoperite produse de protecție a plantelor ce aveau termenul de valabilitate expirat, fiind considerate deșeuri.
 
Întreaga cantitate de produs, respectiv 1.010 litri, a fost indisponibilizată până la definitivarea cercetărilor.
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal în care sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri.
 
Polițiști au mai stabilit faptul că 930 de litri de produse sunt neautorizate pentru a fi utilizate pe teritoriul României, fiind astfel întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de producerea, livrarea sau utilizarea îngrășămintelor chimice, precum și a oricăror produse de protecție a plantelor neautorizate, pentru culturi destinate comercializării și traficul de substanțe toxice, conform O.U.G. nr. 195/2005 privind protecția mediului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii