Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:29 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Brăila Recomandări pentru a petrece sărbătorile în siguranță

ro

13 Apr, 2023 14:21 590 Marime text
Nr. 184.170 din 13.04.2023
 
SĂRBĂTORI PASCALE ÎN SIGURANȚĂ
 
În perioada 14-17 aprilie 2023, peste 610 polițiști brăileni vor acționa în sistem integrat, alături de jandarmi și polițiști locali pentru liniştea cetăţenilor, în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, precum și prentru prevenirea oricăror situații de risc, pentru ca Sărbătorile Pascale să fie petrecute în siguranță.
 
Polițiștii își vor intensifica în aceste zile eforturile pentru creșterea gradului de siguranță a cetățeanului pentru asigurarea unei intervenții adecvate în situații de urgență.
 
Cei mai mulți dintre colegii aflați la datorie în această perioadă, peste 400, sunt din structurile de ordine publică, iar 95 sunt poliţişti de la rutieră.
 
Alături de aceștia, ca de fiecare dată, sunt în dispozitiv și colegi de la alte structuri - transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.
 
Se va acționa în zona locașurilor de cult, centrelor comerciale, piețelor, teraselor pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, precum și pentru combaterea acelor fapte care încalcă normele în vigoare.
 
De asemenea, poliţiştii rutieri vor fi prezenți, zilnic, pe principalele artere rutiere și vor acționa pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fluidizarea traficului rutier, dar și pentru prevenirea producerii unor evenimente rutiere. Aceștia vor folosi aparate de măsurare a vitezei și aparatele etilotest, în vederea depistării șoferilor care încalcă legislația rutieră.
 
 
 
Pentru a petrece sărbătorile în siguranță, vă recomandăm:
 
- Manifestaţi grijă pentru banii şi bunurile proprii (geantă, portmoneu, telefon mobil) atunci când vă aflaţi în spaţii aglomerate (la cumpărături, în piaţă, lăcaşuri de cult), pentru a nu deveni ţinta hoţilor de buzunare; 
- În aglomeraţie, dacă vă simţiţi bruscaţi, controlaţi-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment şi priviţi cu atenţie persoanele din jurul dumneavoastră;
- Dacă vă deplasaţi după lăsarea întunericului, evitaţi zonele izolate sau neiluminate şi purtarea ostentativă a bijuteriilor, pentru a nu deveni victimele tâlhăriilor;
- Dacă părăsiţi locuinţele în această perioadă, asiguraţi-vă că aţi încuiat bine uşile şi ferestrele;
- Circulați cu atenţie şi respectați semnalele poliţiştilor rutieri;
- NU conduceți sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive;
- Dacă vă deplasați în calitate de pietoni, circulați pe trotuare, traversați strada numai prin locurile special amenajate trecerii pietonilor, după o temeinică asigurare, la culoarea verde a semaforului electric şi nu staţionați pe partea carosabilă.
 
Nu uitați, atitudinea preventivă vă poate salva din multe situaţii neplăcute!
 
În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist, ori sunaţi la 112 - Apelul Unic de Urgenţă!
 
PAȘTE FERICIT! SĂ NE BUCURĂM DE SFINTELE SĂRBĂTORI, ÎN COMUNIUNE ȘI SĂNĂTATE!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii