Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:21 01 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Brăila Programul Școala Siguranței Tedi

ro

10 Feb, 2023 15:44 619 Marime text
Nr. 184.065 din 10.02.2023
 
Programul Școala Siguranței Tedi
 
        Școala Siguranței Tedi este un program educativ inițiat și implementat de către Poliția Română, compania Maspex Romania prin brandul Tedi și care se desfășoară în parteneriat cu Ministerul Educației. Acest program educativ se adresează elevilor de clasa I și are ca obiectiv transmiterea și asimilarea de către copii a informațiilor pentru evitarea pericolelor pe stradă, acasă, la locul de joacă, în vacanțe sau atunci când sunt în online. Participarea la program este GRATUITĂ şi se realizează pe baza înscrierii de către învățători pe site-ul www.scoalatedi.ro.
Ieri 9 februarie a.c., polițiști din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Rutier, au desfășurat activități informativ-preventive, cu implicarea a 30 de elevi din cadrul Școlii Gimnaziale ,,Mihai Viteazul,, din municipiul Brăila.
În cadrul activității, polițiștii au abordat subiecte și au adresat recomandări cu privire la importanța cunoașterii și respectării regulilor de circulație, modalitățile de prevenire a agresiunilor și a violenței în școli, modalitățile de prevenire a disparițiilor în rândul minorilor, siguranța personală și siguranța pe internet.
Elevii au  fost angrenați și în activități practice, respectiv jocuri cu caracter educativ, specifice vârstei.
Obiectivele programului sunt informarea elevilor privind potențialele pericole, dezvoltarea unui set de abilități, la care aceștia să apeleze în diverse situații și furnizarea de soluții, prin metode educative specifice vârstei lor.
Dintre temele ce vor fi abordate în cadrul programului, putem enumera:
  • Siguranța pentru sănătate
  • Siguranța în clasă
  • Siguranța în pauză
  • Siguranța în vacanța de iarnă
  • Relațiile între colegi
  • Când părinții lipsesc de acasă
  • Situațiile periculoase
  • Copilul și accesarea internetului
  • Deplasarea pe strada și Traversarea carosabilului
  • Mersul pe bicicleta în siguranță și Copilul ca pasager
  • Siguranța în vacanța de vară
              Proiectul ,,Școala Siguranței Tedi” continuă până la finele anului școlar, iar în perioada următoare, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, prin Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității, vor oferi sprijin pentru desfășurarea de activități în cele 40 de instituții de învățământ din județul Brăila, respectiv cadrelor didactice care s-au înscris în cadrul acestui Proiect.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii