Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:45 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Brăila La școala din localitatea Surdila-Greci a fost o activitate de educație rutieră în rândul acestora.

ro

24 Oct, 2023 15:37 476 Marime text
 
  184.443 din 24.10.2023
 
REZULTATELE ACȚIUNILOR DESFĂȘURATE ÎN CONTEXTUL BLOCADA
 
Poliţiştii brăileni acţionează, permanent, în municipiu şi judeţ, în mod activ și implicat în misiuni preventive de depistare a factorilor criminogeni care pot pune în pericol siguranța noastră și a comunității!
 
Ieri, 23 octombrie a.c., polițiștii și jandarmii au desfășurat 11 acțiuni pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri.
 
Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății, intervenindu-se la 48 de evenimente, 41 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112.
 
Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 145 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 42.665 de lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 2 permise de conducere și 7 certificate de înmatriculare.
 
Siguranța școlară este o prioritate la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila context în care, Poliția Orașului Însurăței și Făurei au acționat ieri, în intervalul orar 07:00-15:00, în incinta și zona adiacentă unităților de invățământ, pe linia respectării prevederilor legale în vigoare, pentru menținerea unui climat de siguranță publică în proximitatea unităților de învățământ.
 
Polițiștii au legitimat 18 persoane, fiind desfășurate activități preventive în scopul depistării persoanelor care nu iși justifică prezența în zona unităților de învățământ sau care ar putea reprezenta factori de risc pentru elevi și au fost efectuate controale corporale și ale autovehiculelor.
 
 
De asemenea, agenții de securitate au fost instruiți cu privire la accesul în unitățile de învățământ și s-a relaționat cu 8 directori în vederea îmbunătățirii colaborării interinstituționale.
Astăzi, 24 octombrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Făurei și-au început ziua printre elevi, la școala din localitatea Surdila-Greci, fiind desfășurată o activitate de educație rutieră în rândul acestora.
 
În acest context, au organizat și jocuri educativ-distractive cu implicarea activă a copiilor și le-au fost prezentate o serie de reguli elementare de circulație, s-a vorbit despre trecerile de pietoni, semafoare, traversarea drumurilor, mersul cu bicicleta și semnele de circulație, toate în scopul prevenirii producerii de evenimente rutiere.

              
În cadrul acțiunilor desfășurate, ieri, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Făurei au identificat doi brăbați de 38 și 54 de ani, ambii din comuna Jirlău, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de furt calificat.
În fapt, la data de 22.10.2023, cei doi bărbați  ar fi sustras aproximativ 500 de kg de porumb știuleți pe care l-au transportat cu un atelaj hipo., de pe un teren situat în localitatea Jirlău.
În cauză a fost întocmit dosar penal în care sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.
În continuare polițiștii vor acționa pe raza întregului județ, pentru prevenirea și combaterea întregului fenomen infracțional!
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii