Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:51 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Brăila Au fost constatate în flagrant mai multe infracțiuni

ro

27 Oct, 2023 13:51 520 Marime text
184.440 din 27.10.2023
 
 
ACȚIUNILE DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTI CONTINUĂ PE RAZA ÎNTREGULUI JUDEȚ
 
Poliţiştii brăileni acţionează, permanent, în municipiu şi judeţ, în mod activ și implicat în misiuni preventive de depistare a factorilor criminogeni care pot pune în pericol siguranța noastră și a comunității!
 
Ieri, 26 octombrie a.c., polițiștii și jandarmii au desfășurat 12 acțiuni pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri.
 
Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății, intervenindu-se la 48 de evenimente, 35 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112.
 
Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 96 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 48.680 de lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 14 permise de conducere și 9 certificate de înmatriculare.
 
Ieri, în cadrul acțiunii BLOCADA, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminaliății Economice au acționat pe raza municipiului Brăila, pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic  și prevenirea delicvenței juvenile, efectând verificări la societăți comerciale care iși desfășoară activitatea în proximitatea unităților de învățământ.
 
Astfel, în cadrul unui control efectuat, polițiștii au constatat că nu a respectat obligația în calitate de agent economic de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.500 de lei, fiind ridicată suma de 287 de lei în vederea confiscării.
 
În cadrul acțiunilor desfășurate în ultimele 24 de ore, au fost constatate în flagrant mai multe infracțiuni, după cum urmează:
 
La data de 26 octombrie a.c., la ora 23:00, polițiștii din cadrul Polițieri Municipiului Brăila au oprit în trafic un tânăr de 25 de ani, din județul Galați, în timp ce conducea un autovehicul pe Calea Călărașilor, din municipiu.
 
În urma controlului efectuat, în autovehicul a descoperită și ridicată în vederea continuării cercetărilor, o țigaretă confecționată artizanal în care se aflau fragmente vegetale de culoare verde-maro, posibil marijuana.
 
Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero, iar în urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.
Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise și a alcoolului.
În cauză a fost întocmit dosar penal în care sunt continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.
***
 
De asemenea, la ora 01:50, polițiștii Biroului Ordine Publică au oprit în trafic un tânăr de 19 de ani în timp ce conducea un autovehicul pe Calea Călărașilor, din municipiu.
 
Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice.
 
În autovehicul, a fost identificat și un tânăr de 21 de ani, din comuna Mircea-Vodă, deținător al autoturismului, care i l-ar fi încredințat cunoscând că șoferul se află sub influența alcoolului.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal în care se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și încredințarea unui vehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care se află sub influența aloolului.
 
În cadrul acțiunilor pe linie de poliție rutieră, în noaptea de 25 octombrie a.c., la ora 00:50, polițiști din cadrul Serviciului Rutier, au oprit în trafic un bărbat de 31 de ani, din Brăila, ce conducea un autoturism în localitatea Vărsătura, fiind înregistrat de aparatul radar cu viteza de 142 km/h.
 
Fiind verificat, polițiștii au stabilit că, în ziua precedentă, polițiștii din cadrul Biroului Rutier l-au oprit în trafic, pe Șoseaua Buzăului din municipiu, circulând cu viteza de 102 km/h, fiind sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.450 de lei și suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile, fiindu-i eliberată dovadă cu drept de circulație 15 zile.
 
Polițiștii l-au sancționat contravențional conform O.U.G. 195/2002 cu amendă în valoare de 1.450 și suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 de zile, fiindu-i eliberată dovadă fără drept de circulație.
 
 
 
Siguranța școlară este o prioritate la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila context în care, ieri, 26 octombrie a.c.,  polițiști din cadrul Poliției Orașului Făurei au desfășurat o activitate de educație rutieră circumscrisă programului ”Școala Altfel”, la școala din localitatea Dudești.
 
În acest context, au organizat și jocuri educativ-distractive cu implicarea activă a copiilor și le-au fost prezentate o serie de reguli elementare de circulație, s-a vorbit despre trecerile de pietoni, semafoare, traversarea drumurilor, mersul cu bicicleta și semnele de circulație, toate în scopul prevenirii producerii de evenimente rutiere.
 
În continuare polițiștii vor acționa pe raza întregului județ, pentru prevenirea și combaterea întregului fenomen infracțional!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii