Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:43 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Brăila Acțiunile au vizat prevenirea și combaterea faptelor antisociale de orice natură

ro

16 Aug, 2023 15:49 635 Marime text
Nr. 184.348 din 16.08.2023
 
REZULTATELE MĂSURILOR DISPUSE DE POLIȚIȘTI ȘI JANDARMI ÎN PERIOADA 10-15.08.2022
 
Principalele misiuni ale efectivelor Inpectoratului de Poliție Județean Brăila, în perioada 08-15.08.2023, au fost menținerea ordinii și liniștii publice pe perioada desfășurării manifestărilor de Zilele Municipiului Brăila, Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului și Ziua Marinei, prevenirea și combaterea faptelor ilegale, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul traficului rutier.
 
Acțiunile au vizat prevenirea și combaterea faptelor antisociale de orice natură, dar și a accidentelor rutiere, prin depistarea, sancționarea sau luarea măsurilor legale față de persoanele care tulbură ordinea și liniștea publică sau manifestă un comportament agresiv, dar și față de conducătorii auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice.
 
În cadrul acțiunilor desfășurate, în ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii au desfășurat 13 acțiuni și razii pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri.
 
Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății, intervenindu-se la 58 de evenimente,44 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112.
 
Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 155 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 83.000 de lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 14 permise de conducere și au retras un certificat de înmatriculare.
 
Ieri, 15 august a.c., în intervalul orar 22:00-02:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier și ai polițiilor orășenești au organizat și desfășurat pe raza de competență acțiuni pentru menținerea ordinii și liniștii publice și prevenirea faptelor comise cu violență. De asemenea au acționat pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică în contextul manifestărilor prilejuite de zilele comunei Dudești.
 
În urma acestor acțiuni, au fost legitimate 96 de persoane, controlate 73 de vehicule, 59 dintre șoferi fiind testați cu aparatul etilotest și drugtest și au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, în valoare de 9.880 de lei.
 
De asemenea au fost verificate 4 societăți comerciale, precum săli de jocuri de noroc, societăți tip cafe-bar, stații PECO 4 ATM-uri și 2 paznici, fiind reținut un permis de conducere.
 
Dorim să mulțumim tuturor partenerilor care au fost alături de polițiști și au contribuit la succesul acestor misiuni și celor care au ales să respecte recomandările.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii