Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:59 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Brăila Acțiuni pentru informarea cetățenilor

ro

29 Aug, 2023 14:51 398 Marime text
Nr. 184.366 din 29.08.2023
 
 
ACȚIUNI DE INFORMARE ȘI CONTROL ÎN SISTEM INTEGRAT
 
Polițiști din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității și Biroului Rutier au făcut astăzi, 29 august a.c., în intervalul orar 06:30-08:30, echipă cu reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Brăila și ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila, pentru derularea de activități  informare a cetățenilor cu privire la riscurile asociate consumului de alcool sau substanțe psihoactive precum și pentru verificarea în trafic a autovehiculelor în scopul depistării șoferilor ce conduc sub influența alcoolului, a drogurilor sua fără permis de conducere.
Pentru început, polițiștii și specialistul antidrog au acționat pe Șoseaua de Centură a municipiului Brăila, în zona Grădinii Zoologice, unde au purtat discuții cu șoferii care tranzitau zona, pe tema modificărilor aduse art. 91 Cod Penal, de Legea nr. 213/05.07.2023.  Beneficiarii au fost informați că, potrivit noii reglementări, intrată în vigoare la data de 13.07.2023, persoana care conduce un autovehicul, fără a avea acest drept sau aflându-se sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, și produce un accident rutier soldat cu decesul victimei, va fi condamnată la închisoare cu executare.
Totodată, au fost distribuite materiale de informare a cetățenilor cu privire la consecințele consumului de droguri şi ale implicării în operaţiuni ilicite cu astfel de substanţe și la serviciile pe care le oferă reprezentanții Agenției Naționale Antidrog persoanelor care doresc să renunțe la consumul de droguri.
Activitățile de informare au continuat în Parcul Monument, unde polițiștii de prevenire și reprezentantul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila s-au adresat în mod deosebit tinerilor, explicându-le cum le poate fi afectat viitorul de consumul de droguri și oferindu-le recomandări pentru prevenirea consumului și traficului de astfel de substanțe, dar și sfaturi pentru prevenirea sau gestionarea corectă a situațiilor conflictuale.
 
         
          În acest context, au fost legitimate 38 de persoane, au fost controlate 32 de  vehicule, fiind testați peste 30 de șoferi cu aparatul etilotest.
 
          Au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale pentru neregulile constatate, în valoare totală de 4.205 lei și au fost reținute două permise de conducere pentru alcool și un certificat de înmatriculare.
 
          Polițiștii brăileni vor acționa, în continuare, pentru conștientizarea tuturor participanților la trafic cu privire la importanța respectării normelor legale!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii