Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:51 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Brăila Acțiuni desfășurate de polițiști pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică

ro

18 Sep, 2023 14:35 557 Marime text
Poliţiştii brăileni acţionează, permanent, în municipiu şi judeţ, în mod activ și implicat în misiuni preventive de depistare a factorilor criminogeni care pot pune în pericol siguranța noastră și a comunității.
 
Ieri, 17 septembrie a.c., în cadrul acțiunii BLOCADA, desfășurată în sistem integrat, polițiștii și jandarmii au desfășurat 20 acțiuni pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri.
Activitățile și controalele au vizat prevenirea și combaterea infracțiunilor comise cu violență, a tâlhăriilor, a infracțiunilor de furt din buzunare, dar și monitorizarea situațiilor conflictuale și aplicarea măsurilor legale care se impun.
Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății, intervenindu-se la 70 de evenimente, 53 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112.
Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 298 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 91.765 de lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 11 permise de conducere și 8 certificate de înmatriculare.
În cadrul acțiunilor au fost legitimați cetățenii, fiind informați cu privire la riscurile consumului de droguri și consecințele unui comportament agresiv și controlate autovehiculele oprite.
                                                        
Exemplu:
În intervalul orar 22:00-01:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au desfășurat o acțiune pentru prevenirea conducerii sub influența alcoolului sau a drogurilor.
În acest context, au fost legitimate 35 de persoane și controlate 32 de vehicule, fiind testați cu aparatul etilotest 32 de șoferi și doi șoferi cu aparatul drugtest.
Totodată, intervalul orar 15:00-18:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ianca au desfășurat o acțiune de tip Blitz, pentru depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză, neacordarea priorității de trecere vehiculelor cât și a nerespectării normelor rutiere de către bicicliști în vederea prevenirii implicării acestora în accidente rutiere.
În acest context, au fost legitimate 36 de persoane și controlate 25 de vehicule, fiind testați cu aparatul etilotest șoferii.
 
Au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, dintre care 10 pentru viteză neregulamentară, 6 pentru bicicliști și restul pentru alte abateri, în valoare totală de 7.250 de lei.
În cadrul acțiunilor a fost constatateă în flagrant o infracțiune, după cum urmează:
În jurul orei 19:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Făurei au oprit în trafic, un tânăr, în vârstă de 27 ani, din localitatea Surdila-Găiseanca, în timp ce conducea un vehicul pe raza localității de domiciliu.
Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice.
Pe numele său a fost întocmit dosar penal în care se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.
Ca măsură complementară, polițiștii au reținut un certificat de înmatriculare.
Scopul acestor acțiuni este de a descuraja potențialii infractori și de a crea o atmosferă de siguranță în comunitatea noastră!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii