Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:13 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Brăila Acțiune de amploare pentru combaterea vitezei excesive

ro

02 May, 2023 15:39 712 Marime text
Nr. 184.201 din 02.05.2023
 
ACȚIUNE DE AMPLOARE PENTRU COMBATEREA VITEZEI EXCESIVE
 
Ieri, 1 mai a.c., în intervalul orar 14:00-22:00, polițiștii rutieri brăileni au acționat la nivelul județului Brăila, pentru combaterea nerespectarii regimului legal de viteza, prin folosirea aparatelor radar în sistem cascadă, în contextul sfârșitului minivacanței prilejuite de Ziua Internațională a Muncii.
 
Polițiștii participanți au folosit aparatele de măsurare a vitezei pentru prevenirea producerii de evenimente rutiere, întrucât la nivelului județului Brăila viteza neadaptată condițiilor de drum și cea neregulamentară reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere.
 
Astfel, cei 24 de polițisti rutieri prezenți la acțiuni au folosit 11 autospeciale și aparatele radar din dotare, fiind aplicate 220 de sancțiuni contravenționale conform OUG 195/2002, în valoare totală de 136.080 lei.
 
Dintre sancțiunile aplicate, 178 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză,18 pentur neportul centurii de seiguranță, 1 pentru alcool și 23 pentru alte abateri.
 
Polițistii au reținut 28 de permise de conducere, dintre care 26 pentru viteză, unul pentru alcool și unul pentru alt gen de contravenție, precum și 4 certificate de înmatriculare.
 
Pe timpul desfășurării acțiunii polițistii au constatat în flagrant o infracțiune după cum urmează:
La data de 1 mai, în jurul  orei 18:50, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brăila au oprit în trafic, un tânăr, în vârstă de 21 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un autoturism pe strada Valea Călugărească din municipiu.
 
În urma verificării în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că acesta are dreptul de a conduce suspendat.
 
Pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat.
 
Pe timpul derulării acțiunii nu au fost înregistrate accidente rutiere.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii