Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:06 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Trei condamnați au fost încarcerați în penitenciar

ro

17 Aug, 2023 15:31 559 Marime text

                                                                                                    Nr. 184 din 17 august 2023

 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Trei condamnați au fost încarcerați în penitenciar, de polițiștii Serviciul de Investigații Criminale, Compartimentul Urmăriri
 
La data de 16 august a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, Compartimentul Urmăriri, au pus în aplicare 3 mandate de executare a pedepsei  închisorii, emise de Tribunalul Cluj.
 
Două dintre mandate au fost emise pe numele unui bărbat, de 52 de ani și a unui tânăr de 21 de ani, ambii din Năsăud, condamnați la pedeapsa de 4 ani  și 1 lună de închisoare, fiecare, pentru săvârșirea infracțiunilor de efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile de efecte psihoactive în formă continuată și constituirea unui grup infracțional organizat.
 
Cel de-al treilea a fost emis pe numele unui tânăr, de 23 de ani, din Bața, condamnat la pedeapsa de 2 ani  și 3 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile de efecte psihoactive în formă continuată.
 
Cei trei au fost escortați și depuși în penitenciar, de polițiștii de la Compartimentul Urmăriri.
 
            Bănuit de comiterea a 22 de furturi din auto, identificat de polițiștii Biroului de Investigații Criminale
 
La data de 16 august a.c., în urma cercetărilor efectuate de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bistrița, Biroul de Investigaţii Criminale, a fost identificat un minor de 17 ani care locuiește fără forme legale în Bistrița, bănuit de comiterea a 22 de furturi. Acesta se află în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, fiind arestat preventiv și cercetat într-un alt dosar instrumentat de polițiștii Biroului de Investigații Criminale.
 
Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că, în perioada 5 ianuarie 2022-7 iulie 2023, acesta ar fi pătruns în incinta a 22 de autoturisme parcate pe raza municipiului Bistrița, în unele cazuri profitând de faptul că portierele autoturismelor nu erau asigurate și ar fi sustras bunuri și bani. Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor se ridică la aproximativ 39.000 lei.
 
Tânărul rămâne în arestul I.P.J. Bistrița-Năsăud, iar polițiștii Biroului de Investigaţii Criminale, din cadrul Poliţiei Municipiului Bistriţa, continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt și furt calificat, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.  
 
***În foarte multe dintre cazurile de furt din autoturism, instrumentate de poliţişti, s-a constatat că infractorii au profitat de faptul că proprietarii au lăsat portierele autoturismelor neasigurate, că au etalat la vedere genţi, poşete, laptopuri sau telefoane mobile.
 
Polițiștii transmis următoarele recomandări proprietarilor de autoturisme :
- Acordați atenție locului ales pentru parcarea autoturismului. Acesta ar trebui să fie într-o zonă bine luminată pe timp de noapte;
- Păstrați-vă întotdeauna cheile (mai ales cele pentru mașinile dotate cu sistem Keyless), la loc sigur. Folosindu-se de cheile autoturismului, hoții își asigură succesul.
- Montați anvelopele pe autoturism folosind și prezoane antifurt.
- În cazul spargerii autoturismului vă recomandăm să nu pătrundeți în interior până la  sosirea Poliției pentru a nu compromite eventualele urme lăsate de autori.
 
Video: https://www.youtube.com/watch?v=zc9BKpwxJhw
 
                                                                                                                                                                                   
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii