Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:12 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Știre de presă - Rezultate acțiuni weekend

ro

07 Feb, 2022 13:12 727 Marime text

                                                                                                       Nr. 34 din 7 februarie 2022

 
ȘTIRE DE PRESĂ
  
          Acțiuni în sistem integrat, desfășurate în perioada 4-6 februarie a.c.
 
 
În ultimele zile, polițiștii bistrițeni, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Bistrița-Năsăud, au organizat și desfășurat acțiuni în scopul asigurării respectării normelor legale și menținerii unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică. Au fost totodată desfășurate activități de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, de către agenți economici, organizatori de evenimente și cetățeni. Acțiunile au fost desfășurate și
 
Astfel, au fost efectuate controale pentru verificarea modul de respectare a măsurilor dispuse prin decizii ale Direcției de Sănătate Publică, de către persoanele aflate în izolare/carantină. În acest sens, în cadrul acțiunilor punctuale au fost verificate 449 de persoane față de care a fost dispusă măsura izolării și 745 de persoane plasate în carantină la domiciliu.
 
De asemenea în cadrul acțiunilor au mai fost legitimate 303 persoane, au fost oprite pentru verificări 163 de autovehicule și au fost efectuate controale și activități de informare la 42 de societăți comerciale.
 
Pentru neregulile constatate în cadrul acțiunilor punctuale desfășurate, au fost aplicate 112 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 24.800de lei, fiind totodată reținute un număr de 5 permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare.
 
La activitățile desfășurate au participat alături de polițiști și jandarmi și polițiști locali.
 
Sancțiuni aplicate de polițiști pentru nerespectarea măsurii carantinei la domiciliu
În urma verificărilor efectuate la persoane față de care au fost dispuse măsuri de plasare în carantină sau izolare, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat două sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 2000 de lei.
 
La data de 5 februarie a.c., polițiștii Secţiei 6 Poliţie Rurală Năsăud au constatat că un bărbat de 31 de ani din Telcișor nu se află la domiciliu, nerespectând astfel măsura de carantinare.
 
Față de persoana în cauză a fost luată măsura de sancționare contravențională conform Legii nr. 55/2020, cu amendă în valoare de 1000 lei.
 
La data de 6 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, au verificat la adresa declarată pentru efectuarea carantinei, în Telciu, un bărbat de 37 de ani, acesta nefiind găsit la domiciliu.
 
Față de persoana în cauză a fost luată măsura sancționării contravenționale conform Legii nr. 55/2020 cu suma de 1000 lei.
 
Cu privire la aspectele constatate, a fost înștiințat și Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii