Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:00 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Siguranța la școală - prioritate pentru polițiști

ro

28 Sep, 2023 13:09 503 Marime text
Siguranța la școală – prioritate pentru polițiști
 
Ieri, în intervalul orar 09.00-12.00, pe raza municipiului Bistrița, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară împreună cu cei ai Biroului de Ordine Publică au organizat și desfășurat o acțiune pentru prevenirea si combaterea absenteismului școlar, dar și pentru prevenirea traficului și consumului de droguri în rândul elevilor.
Astfel, au fost efectuate verificări în 7 unități de învățământ și la localuri publice din zona adiacentă acestora. Polițiștii au aplicat 4 sancțiuni contravenționale în cuantum de 500 de lei, pentru nerespectarea Legii 349/2002 privind prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun. Totodată, au fost depistați 10 elevi care absentau nemotivat și au fost informate școlile unde învață.
Activități similare au fost desfășurate și de către polițiștii din Beclean care au efectuat verificări în 5 localuri publice din oraș.  Astfel, au fost depistați 6 elevi, toți liceeni, care nu frecventau cursurile, fiind informați reprezentanții școlii unde învață.
 
Acțiune a polițiștilor specializați în combaterea delictelor silvice, în colaborare cu silvicultori, pentru combaterea tăierilor ilegale, în Bistrița-Năsăud

În perioada 26-27 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică - Biroul pentru Combaterea Delictelor Silvice au derulat o acțiune pentru prevenirea și combaterea tăierilor fără drept de arbori din fondul forestier național.
De asemenea, a fost verificată respectarea dispozițiilor legale de către agenții economici, pe linia achiziției, depozitării, prelucrării și comercializării materialelor lemnoase.
În acest sens, au fost controlați 3 agenți economici, cu obiect de activitate în domeniul forestier.
De asemenea, au fost controlate în trafic peste 30 de autovehicule, dintre care 20 de transporturi de material lemnos. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 8 sancțiuni, în valoare de 15.500 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice și au fost dispuse măsuri complementare de confiscare a 35,88 metri cubi de material lemnos, în valoare aproape 6.300 de lei.

Update: Surprins în timp ce încerca să sustragă bunuri dintr-un autoturism
 
În urma cercetărilor efectuate și a probatoriului administrat de către polițiștii Compartimentului de Investigații Criminale din cadrul Politiei Orașului Beclean a fost luată măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore față de tânărul de 29 de ani.
Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Ordin de protecție provizoriu emis împotriva unui bărbat din Telciu 

La data de 27 septembrie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au fost solicitați să intervină la un scandal la o familie din Telciu.
Din primele verificări polițiștii au stabilit faptul că un bărbat de 46 de ani și-ar fi agresat fizic fiica majoră.
În urma evaluării riscului, polițiștii au constatat ca fiind oportună emiterea unui ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului.
Totodată, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au început cercetările în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracțiunea de violență în familie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii