Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:25 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Scandal aplanat de polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi

ro

16 Oct, 2023 12:23 481 Marime text

                                                                                       Nr. 236 din 16 octombrie 2023

 
BULETIN DE PRESĂ
 
          Năsăud: acțiuni pentru combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor, de către persoane aflate sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive
 
În seara de 15 octombrie a.c., în intervalul orar 18.00-21.00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier, Poliției Orașului Năsăud și Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au acționat pentru combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. Polițiștii au acționat în filtre, în orașul Năsăud și zonele arondate, fiind oprite pentru control 70 de autovehicule și legitimate 86 de persoane.
În intervalul orar menționat au fost efectuate peste 50 de testări cu aparatele din dotare, fiind constatată o infracțiune de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Vizat de comiterea faptei este un tânăr de 24 de ani, din Rebrișoara, conducător al unui un autoturism care circula în regim taxi.
 
Autoturismul a fost oprit pentru control în orașul Năsăud, iar în urma verificărilor, polițiștii au constatat că are expirată inspecția tehnică, iar conducătorul auto nu deține certificat de atestare a pregătirii profesionale, fiind sancționat contravențional.
 
În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm faptul că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, bărbatul fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
 
Tot în cadrul acțiunii, au mai fost constatate și aplicate 22 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 9.865 lei, dintre care 16 conform O.U.G. 195/2002, 4 conform Legii 38/2003 și 2 conform Legii 61/1991. Ca măsuri complementare, au fost retrase 2 certificate de înmatriculare și a fost reținut un permis de conducere (pentru contravenția de conducere cu alcoolemie).
 
 
          Bistrița: acțiune în sistem integrat pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică
 
În noaptea de 13/14 octombrie a.c., în intervalul 00.00-03.00, efective din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului Rutier și Poliției municipiului Bistrița au acționat pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, în municipiul Bistrița. La acțiune au participat și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi ”Gelu Voievod” Bistrița-Năsăud, precum și polițiști locali.
 
Polițiștii și jandarmii au acționat în sistem integrat pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor săvârșite cu violență, a consumului de droguri și neregulilor la regimul rutier. Astfel, au fost legitimate 80 de persoane și oprite pentru control 36 de autovehicule, toți conducătorii acestora fiind testați cu aparatele din dotare.
 
Au fost constatate și aplicate 19 sancțiuni contravenționale la regimul rutier, iar ca măsură complementară, au fost retrase 2 certificate de înmatriculare pentru modificări neomologate la toba finală a sistemului de evacuare a noxelor și lipsă I.T.P.
 
Tot în cadrul acțiunii, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Bistrița au depistat, pe o stradă din municipiu, un tânăr care avea un comportament suspect. Acesta a fost legitimat, stabilindu-se că are 21 de ani și este din Măgura Ilvei. În urma controlului corporal, asupra lui a fost descoperit un plic cu o substanța albă, susceptibilă a avea efecte psihotrope care a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor.
 
 
         Conducători auto fără permis, sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, depistați în urma controalelor efectuate în trafic
 
La data de 15 octombrie a.c., polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice.
 
Vizat de comiterea faptei este un bărbat de 38 de ani, din Agrișu de Jos, depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Comunal 28, prin localitatea de domiciliu.
 
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea determinării alcoolemiei.
 
***
În dimineața de 15 octombrie a.c., în cadrul activităților de monitorizare a traficului, polițiștii rutieri din Beclean au depistat, în flagrant delict, un conducător auto aflat sub influența băuturilor alcoolice.
Bărbatul, în vârstă de 70 de ani, din Bistrița, a fost oprit pentru control pe Drumul Județean 172, între localitățile Figa și Beclean. Fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice.
Polițiștii din Beclean continuă cercetările în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice.
***
În după-masa de 14 octombrie a.c., polițiștii din Beclean au depistat în trafic o tânără de 20 de ani, din Beclean, care conducea un autoturism pe Drumul Județean 172F, prin Braniștea, deși nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
Aceasta a fost testată cu aparatele din dotare, rezultatele fiind negative. În urma celor constatate, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
***
În seara de 14 octombrie a.c., în urma unei constatări în flagrant delict, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.         
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Vizat de comiterea faptei este un bărbat de 57 de ani, din Dumitra, care a fost oprit pentru control pe Drumul Național 17C. Fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat a fost de 0,44 mg/l alcool în aerul expirat și a fost ulterior condus la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice, în vederea determinării alcoolemiei.
 
Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul  sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             
 
***
La data de 13 octombrie a.c., pe Drumul Național 17, în localitatea Șieu-Măgheruș, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean au depistat în trafic un conducător auto care avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
 
Acesta a fost identificat ca fiind în vârstă de 40 ani, din Suharău, județul Botoșani. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de  conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
 
Conducător auto cu privire la care sunt indicii că ar fi consumat substanțe psihoactive, depistat în flagrant delict, de polițiștii Serviciului Rutier
 
La data de 13 octombrie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au depistat în trafic un conducător auto de 39 de ani, din Galații Bistriței, cu privire la care sunt indicii că ar fi consumat substanțe psihoactive. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.     
 
Autoturismul în cauză a fost oprit pentru verificări, pe o stradă din Bistrița, iar în urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm faptul că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, bărbatul fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
 
În urma controlului corporal, asupra conducătorului auto au fost descoperite  6 plicuri ce conțin substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive. Substanțele au fost ridicate în vederea continuării cercetările de către structura competentă.
 
Sâmbătă seara: acțiuni și filtre în tot județul
 
În seara de 14 octombrie a.c., polițiștii din Bistrița, Năsăud, Beclean și Sângeorz-Băi, sprijiniți de cei ai secțiilor de poliție rurală arondate, au organizat și desfășurat acțiuni pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică. Totodată, polițiștii Serviciului Rutier și cei ai structurilor rutiere orășenești au acționat în filtre, pentru prevenirea și combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.
 
Astfel, au fost oprite pentru control 226 de autovehicule, fiind efectuate peste 100 de testări cu aparatele din dotare. Totodată, în cadrul acțiunii au fost legitimate peste 260 de persoane.
 
Pentru neregulile constatate au fost aplicate 93 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 18.000 de lei, dintre care 9 au fost pentru nerespectarea Legii 61/1991, celelalte fiind abateri la regimul rutier. De asemenea, au fost reținute 5 permise de conducere (pentru conducere cu alcoolemie-limita de contravenție și depășiri neregulamentare)  și au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.
 
Tot în cadrul acțiunii, a fost constatată o infracțiune de conducere sub influența băuturilor alcoolice, de către polițiștii din Năsăud.
 
 
          Scandal aplanat de polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi
 
În seara de 14 octombrie a.c., în jurul orei 23.20, în timp ce efectuau serviciul de patrulare, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, pe o stradă din Lunca Ilvei, a izbucnit un scandal între mai multe persoane.
 
Polițiștii au intervenit pentru aplanarea scandalului, fiind conduse la sediul Postului de Poliție Lunca Ilvei trei persoane, toate din localitate. Din primele verificări efectuate a reieșit faptul că, pe fondul consumului de alcool, un bărbat de 39 de ani l-ar fi lovit cu un cuțit, provocându-i o tăietură superficială, în zona piciorului, unui tânăr de 25 de ani. Ulterior, ar fi intervenit la scandal un alt tânăr de 25 de ani care l-ar fi lovit pe bărbatul de 39 de ani.
 
Niciuna dintre persoanele implicate nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.
 
Bărbatul de 39 de ani și tânărul care ar fi intervenit ulterior au fost sancționați contravențional pentru încălcarea Legii 61/1991, cu sancțiuni în cuantum de 1.000 de lei fiecare.
 
De asemenea, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire sau alte violențe.
 
 
          Beclean: acțiuni pentru prevenirea absenteismului școlar
 
La data de 13 octombrie a.c., între orele 12.00-14.00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Beclean au organizat și desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea absenteismului şcolar, pe raza oraşului Beclean.
De asemenea, polițiștii au acționat și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică pe raza orașului Beclean, în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ din oraș.
În cadrul acțiunii,  au fost controlate 6 localuri publice, fiind depistați cinci elevi care învață la 2 licee din Beclean și care nu frecventau cursurile. Polițiștii au întocmit și transmis informări către școlile unde învață.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii