Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:21 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Protecția împotriva cyberbullying-ului, pentru o vacanță în siguranță

ro

12 Jul, 2023 11:51 461 Marime text

                                                                                                                    Nr. 150 din 12 iulie 2023

ȘTIRE DE PRESĂ
 
         
           Protecția împotriva cyberbullying-ului, pentru o vacanță în siguranță
 
În aceasta săptămână, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară și de la Prevenirea Criminalității au adus în atenția tinerilor aspecte legate de protecția împotriva cyberbullying-ului și prevenirea infracțiunilor de violarea vieții private, dar și aspecte legate de prevenirea consumului de droguri.
 
Ieri, 11 iulie a.c., în cadrul activităților desfășurate în Tabara ARC de la Sângeorz-Băi, precum și cu elevii aflați în tabăra de vară Spermezeu-Sita, organizată pe  baza Rodis din Beclean, polițiștii au discutat despre noțiunea de cyberbullying-ce înseamnă și cum se  manifestă, principalele forme sub care se poate produce, efectele acestor comportamente online asupra dezvoltării minorilor, precum și mecanisme prin care pot fi prevenite situațiile generate de cyberbulying.
 
Fiind în strânsă legătură  cu violența psihologică cibernetică, polițiștii au adus în atenția tinerilor noțiunea juridică de "violarea vieții private", modalitățile  prin care se poate comite aceasta infracțiune și pedepsele stabilite de lege în cazul săvârșirii acesteia.
 
Polițiștii reamintesc faptul că infracțiunea de "violarea vieții private" este prevăzută și pedepsită de art. 226 din Codul Penal.
 
La acțiunile de astăzi au fost implicați și reprezentanți ai C.P.E.C.A. Bistrița-Năsăud, I.S.U. Bistrița-Năsăud și un psiholog din cadrul Direcției de Asistență Socială Bistrița.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii