Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:11 13 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Prejudiciu în valoare de aproximativ 1.500 de lei, recuperat de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bistrița

ro

07 Aug, 2023 16:07 688 Marime text

                                                                                                    Nr.178 din 7 august 2023

BULETIN DE PRESĂ
 
Prejudiciu în valoare de aproximativ 1.500 de lei, recuperat de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bistrița
 
În seara de 4 august a.c., în urma cercetărilor efectuate într-un dosar penal de furt, polițiștii Biroului de Investigații Criminale au identificat un bărbat, de 40 de ani, din Bistrița, bănuit de comiterea faptei.
 
În fapt,  data de 29 iulie a.c., în jurul orei 17.00,  bărbatul ar fi sustras o bicicletă care se afla parcată în apropierea unui supermarket din Bistrița și care aparține unei femei din municipiu.
 
Ulterior, bărbatul ar fi dus bicicleta în incinta unui imobil nelocuit din Bistrița, fiind găsită de polițiști. Astfel, prejudiciul estimat la aproximativ 1.500 de lei, a fost recuperat și restituit păgubitei.
 
Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bistrița continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit.
 
            Conducere sub influența alcoolului, constatată în flagrant delict, de polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița
 
La data de 5 august a.c., în jurul orei 03.00, în cadrul acțiunilor preventive desfășurate, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au depistat și oprit în trafic un autoturism care circula pe Drumul Național 15A, prin localitatea Dipșa.
 
Conducătorul auto, un tânăr, de 22 de ani, din Dipșa, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost transportat la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice, în vederea determinării alcoolemiei.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de către Secția 1 Poliție Rurală Bistrița.
 
 
 
Dosar penal și ordin de protecție provizoriu, în urma intervenției la un caz de violență în familie
 
La data 4 august a.c., un tânăr, de 28 de ani, din Sărățel, a sesizat Poliția, prin 112, cu privire la faptul că, din cauza consumului de alcool și pe fondul unor neînțelegeri, tatăl lui, de 50 de ani, din Sărățel s-a deplasat la domiciliul mamei sale, o femeie de 70 de ani, amenințând-o. Totodată, bărbatul și-ar fi amenințat cu acte de violențe atât pe fiul să, cât și pe nora sa, o tânără de 25 de ani.
 
În urma verificărilor efectuate și completării formularului de evaluare a riscului, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului de 50 de ani.
 
Totodată, în cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare, urmând ca la finalizarea acestora, să fie propusă soluția legală, prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean..
 
Un bărbat fără permis a fost depistat, în flagrant delict, în timp ce conducea un autoturism
 
În seara de 4 august a.c., în jurul orei 23.00, în cadrul activităților de monitorizarea a traficului rutier, polițiștii Compartimentului Rutier Sângeorz-Băi au depistat și oprit, în trafic, un autoturism care se deplasa pe Drumul Național 17D, prin Sângeorz-Băi.
 
În urma verificărilor efectuate, a fost identificat conducătorul auto ca fiind în vârstă de 47 de ani, din Maieru. Acesta le-a declarat polițiștilor faptul că deține permis de conducere, dar nu are asupra sa documentele însă, în urma verificărilor, a reieșit faptul că acesta nu figurează ca fiind posesor al unui permis de conducere emis de autoritățile din România. 
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În continuare se efectuează cercetări de către Poliția orașului Sângeorz-Băi, sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
          DrugTest pozitiv în cazul unei conducătoare auto, depistată de polițiștii Biroului Rutier Bistrița
 
În dimineața de 6 august a.c., în jurul orei 05.00. pe strada Sucevei din Bistrița, polițiștii au oprit pentru control un autoturism, condus de o femeie. Aceasta a fost identificată ca fiind o tânără de 18 ani, din Bistrița, iar în urma testării cu aparatul DrugTest, rezultatul a fost pozitiv în cazul substanțelor Metamfetamină și Canabis.
 
Conducătoarea auto a fost condusă la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea determinării cu exactitate a substanțelor consumate. Totodată, a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de Poliția Municipiului Bistrița,  sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe. 
 
 
          Alcoolul la volan și urmările lui
 
În dimineața de 6 august a.c., în urma verificărilor efectuate la un accident rutier, soldat cu pagube materiale, polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice.
 
În fapt, la data menționată,  în jurul orei 02.30, un bărbat de 40 de ani, din Bistrița, care conducea un autoturism pe raza municipiului Bistrița, nu s-ar fi asigurat corespunzător la efectuarea manevrei de viraj pentru a părăsi un sens giratoriu și a intrat în coliziune cu un indicator rutier, montat pe partea dreaptă a sensului său de deplasare, pe trotuar.
 
Ulterior, acesta și-ar fi continuat deplasarea și, ajuns în proximitatea unei intersecții din apropiere, ar fi acroșat un tub de canalizare din beton, aflat pe partea dreaptă a sensului său de deplasare, distrugându-l.
 
Polițiștii aflați la fața locului l-au testat pe conducătorul auto cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate probe biologice.
 
Cercetările în acest caz sunt continuate de către polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Bistrița.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii