Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:14 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Peste 50 de metri cubi de material confiscat

ro

14 Dec, 2023 12:31 387 Marime text

                                                                                                Nr. 314 din 14 decembrie 2023

 

BULETIN DE PRESĂ
 
 
 
Peste 50 de metri cubi de material, confiscat în urma unor controale efectuate de polițiști, specialiști ai Gărzii Forestiere Cluj și silvicultori, la depozite de material lemnos
 
În perioada 12-13 decembrie a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică, în colaborare cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Cluj și lucrători silvici din cadrul ocoalelor silvice de regim au acționat pe raza județului Bistrița-Năsăud, pentru combaterea activităților ilicite în domeniile economice specifice exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos și combaterea braconajului piscicol.
 
În acest scop, au fost efectuate controale la depozite de material lemnos, fiind verificați 3 agenți economici care desfășoară activități de exploatare, prelucrare, comercializare și transport a materialului lemnos. În urma neregulilor constatate la aceștia, au fost aplicate 8 sancțiuni, toate conform Legii 171/2010, în valoare de 8.000 lei, iar ca măsură complementară, a fost dispusă confiscarea cantității de 52,6 metri cubi de material lemnos, în valoare de 9.317 lei.
 
Totodată, polițiștii au efectuat controale în trafic, fiind oprite pentru verificări 28 de autovehicule și 16 transporturi de material lemnos, iar pentru neregulile pe linie rutieră constatate, au fost aplicate 18 sancțiuni conform O.U.G. 195/2002, în valoare de 4.350 lei.
 
*foto atașate
 
 
Conducători auto depistați și opriți la timp de polițiștii Serviciului Rutier; două dosare penale au fost întocmite pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe
 
La data de 13 decembrie a.c., în cadrul activităților preventive și de monitorizare a traficului rutier, polițiștii Serviciului Rutier Bistrița-Năsăud au oprit pentru control un autoturism care circula pe Drumul Județean 172D, prin localitatea Bistrița-Bârgăului.
 
La volan a fost identificat un bărbat de 31 de ani, din Monariu, iar în urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm faptul că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, bărbatul fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            
La data de 14 decembrie a.c., în jurul orei 01.50, polițiștii Serviciului Rutier au depistat, în flagrant delict, un conducător auto aflat sub influența băuturilor alcoolice.
 
Bărbatul, în vârstă de 46 de ani, din Mijlocenii Bârgăului, a fost oprit pentru control pe Drumul Național 17, în Mureșenii Bârgăului și a fost testat cu aparatul etilotest. Rezultatul testării a fost 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate mostre biologice, în vederea determinării alcoolemiei.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii Serviciului Rutier continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
 
Conducător auto cu o concentrație de 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat, depistat și oprit de polițiștii Compartimentului Rutier Năsăud
 
În seara de 13 decembrie a.c., polițiștii rutieri au depistat, în flagrant delict, un conducător auto din Năsăud, aflat sub influența alcoolului. Bărbatul, în vârstă de 47 de ani, a fost oprit pentru control în timp ce conducea un autoturism prin Năsăud.
 
Cel în cauză a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind de 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat și ulterior condus la spital pentru a-i fi prelevate mostre biologice, în vederea determinării alcoolemiei.
 
Totodată, în cadrul verificărilor, polițiștii au constatat că inspecția tehnică periodică a autoturismului pe care-l conducea, precum și permisul de conducere erau expirate, fiind sancționat contravențional.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de Poliția orașului Năsăud în cadrul unui dosar întocmit pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii