Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:45 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Ordine de protecție provizorii emise de către polițiști

ro

07 Jul, 2023 14:50 683 Marime text

                                                                                                                    Nr. 145 din 7 iulie 2023

BULETIN DE PRESĂ

                   Ordine de protecție provizorii emise de către polițiști
 
Ieri, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au fost sesizați de către o femeie din Dorolea cu privire la faptul că este victima infracțiunii de violență în familie.
 
Astfel, din cursul lunii Iunie 2023 și până în prezent, femeia ar fi fost amenințată în repetate rânduri cu acte de violență și agresată fizic de către concubinul acesteia, un cetățean străin de 51 de ani.
 
Polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului, pentru protejarea femeii și a fiicei acesteia.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiști în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de violență în familie.
 
***
 
La data de 6 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș au intervenit la sesizarea unei femei din Cristeștii Ciceului.
 
La locul evenimentului polițiștii au constatat faptul că un bărbat de 44 de ani, din localitate și-ar fi amenințat concubina și pe cei doi fii, provocându-le o stare de temere.
 
În urma celor constatate și a discuțiilor purtate cu femeia, s-a constatat oportună emiterea unui ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului de 44 de ani.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiști în cadrul unui dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de violență în familie.
 
Dosar penal în urma unui accident rutier produs în Bistrița
 
La data de 6 iulie a.c., în jurul orei 14:50, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Bistrița au intervenit la un accident produs pe strada Petru Maior din municipiu.
 
La locul evenimentului polițiștii au identificat un șofer de 31 de ani, din Bistrița, care în timp ce conducea un autoturism a intrat în coliziune cu alte două autoturisme care se deplasau din sens opus.
 
În urma impactului, șoferii celor două autoturisme accidentate au fost răniți necesitând acordarea de îngrijiri medicale la locul producerii evenimentului.
 
În urma testării cu aparatul etilotest a celor trei șoferi implicați în accident, rezultatul a fost pozitiv în cazul șoferului de 31 de ani, fiind indicată valoarea de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost ulterior condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Rutier în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracțiunile de vătămare corporală din culpă și conducerea unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.
 
 
                   Constatări în flagrant delict pe raza Secției 1 Poliție Rurală Bistrița  
 
La data de 6 iulie a.c., în jurul orei 05:20, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au oprit pentru control în trafic un autoturism care se deplasa pe Drumul Județean 173C, prin Budacu de Jos.
 
A fost identificat conducătorul autoturismului, o tânără de 21 de ani, din Șieu. Aceasta a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cazul testării cu aparatul Drager DrugTest, rezultatul a fost pozitiv în cazul substanței Metamfetamină.
 
Ulterior șoferița a fost condusă la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.
 
***
 
La aceeași dată, pe Drumul Județean 172G, în localitatea Petriș, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat de 61 de ani, din Orheiu Bistriței. Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul indicat fiind de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i ulterior prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița continuă cercetările în cadrul unui dosar penal întocmit pentru conducerea unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.
 
Dosare penale întocmite la regimul rutier
 
La data de 6 iulie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 22 de ani, din Josenii Bârgăului.
 
Șoferul a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv în cazul substanței Cannabis fiindu-i ulterior recoltate mostre biologice.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracțiune de conducerea unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.
 
***
 
La data de 7 iulie a.c., în jurul orei 02:00, polițiștii Biroului Rutier au oprit în trafic un autoturism care circula fără luminile de întâlnire pornite. La volan a fost identificat un tânăr de 28 de ani, din Bistrița.
 
Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic rezultatul fiind de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat fiindu-i ulterior recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Rutier în cadrul unui dosar penal întocmit pentru conducerea unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.
 
 
Prevenirea accidentelor rutiere, obiectiv urmărit în cadrul acțiunilor desfășurate în sistem integrat, de polițiștii de la rutieră și cei de la ordine publică
 
Polițiștii din Bistrița-Năsăud au continuat acțiunile în sistem integrat, în scopul creșterii gradului de siguranță a traficului rutier, prevenirii accidentelor rutiere și menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
 
La acțiuni au participat polițiști de la structurile de Rutieră, Ordine Publică și jandarmi care au acționat în tot județul. Pe linie rutieră, polițiștii au continuat să acționeze pentru prevenirea accidentelor rutiere și depistarea șoferilor care conduc sub influența alcoolului sau a drogurilor, sau care nu respectă regulile de circulație.
 
Ieri, peste 100 de autoturisme au fost oprite pentru control de către polițiști, fiind legitimate peste 150 de persoane. Totodată, au fost efectuate peste 30 de testări cu aparatul etilotest și drugtest. Pentru abaterile rutiere constatate au fost aplicate 80 de sancțiuni contravenționale în cuantum de 15.800 de lei și au fost reținute în vederea suspendării 4 permise de conducere și 5 certificate de înmatriculare.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii