Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:33 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Femei încarcerate în penitenciar

ro

14 Feb, 2024 14:26 430 Marime text

                                                                                                              Nr. 59 din 14 februarie 2024

 

BULETIN DE PRESĂ

Femei încarcerate în penitenciar
 
La data de 13 februarie a.c., polițiștii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciul de Investigații Criminale au pus în  aplicare două mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, emise de Tribunalul Bistrița-Năsăud.
 
Polițiștii au încarcerat în penitenciarul Gherla, două femei de 55 și 26 de ani, ambele din Bistrița, condamnate la pedeapsa de 6 ani și 5 luni, respectiv 5 ani și 9 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de proxenetism în formă continuată.
 

 

          Trei infracțiuni constatate în urma unui control în trafic

 
La data de 13 februarie a.c., în jurul orei 23:20, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au desfășurat activități de supraveghere și control al traficului rutier pe Drumul Județean 172, în Mogoșeni.
 
Pentru control, în trafic, a fost oprit un autoturism condus de un bărbat de 35 de ani din Florești.
 
Întrucât șoferul emana halenă, polițiștii au dispus testarea cu aparatul etilotest a acestuia, rezultatul indicat fiind de 0,57 mg/l alcool în aerul expirat.
 
În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
 
În urma verificărilor efectuate de către polițiști cu privire la conducătorul autoturismului au constatat faptul că acesta are anulat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.
Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au întocmit un dosar de cercetare penală cu privire la infracțiunile de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe cât și conducere unui vehicul fără permis de conducere.
 
Acțiuni ale polițiștilor, pentru siguranța cetățenilor
 
Ieri, 13 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Beclean, cât și cei din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Lechința au desfășurat o acțiune de supraveghere și control al traficului rutier pe zonele de competență, pentru reducerea riscului rutier cât și pentru depistarea celor care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise. Acțiunea a vizat și prevenirea și combaterea infracțiunilor săvârșire cu violență.
 
Astfel, în cadrul activităților întreprinse, polițiștii au legitimat aproape 90 de persoane și au controlat peste 70 de autoturisme. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 28 de sancțiuni contravenționale în cuantum de peste 13.400 de lei. Majoritatea, 22 de sancțiuni, au fost aplicate pentru nereguli constatate la regimul rutier. Ca măsuri complementare au fost reținute 3 permise de conducere și un certificat de înmatriculare.
 
Acțiunile polițiștilor vizează creșterea gradului de siguranță rutieră cât și menținerea ordinii și liniștii publice.  
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii