Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:42 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Cercetat pentru distrugere și furt calificat, identificat și reținut de polițiștii de la investigații criminale

ro

19 Jan, 2024 14:34 418 Marime text

Nr. 25 din 19 ianuarie 2024

BULETIN DE PRESĂ
 
       Cercetat pentru distrugere și furt calificat, identificat și reținut de polițiștii de la investigații criminale
 
La data de 18 ianuarie a.c., în urma cercetărilor efectuate și probelor administrate într-un dosar penal, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 45 de ani din Dorolea, cercetat pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat și distrugere.
 
Din investigațiile efectuate până în prezent a reieșit faptul că, în noaptea de 10/11 ianuarie, respectiv în seara de 12 ianuarie 2024, bărbatul ar fi provocat distrugeri la un autoturism parcat pe o stradă din municipiul Bistrița și i-ar fi sustras plăcuțele de înmatriculare.
 
Valoarea prejudiciului a fost estimată ca fiind 2.500 de lei. Cercetările în acest caz sunt continuate de către polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale, pentru documentarea cauzei sub toate aspectele.
 
         
          30 de sancțiuni contravenționale, aplicate în urma unor acțiuni și controale, desfășurate de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor (foto nr.1 atașată)
 
În perioada 12-18 ianuarie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Bistrița-Năsăud au desfășurat acțiuni de verificare a respectării normelor legale privind regimul de deținere a câinilor periculoși sau agresivi și cele privind condițiile de viață și bunăstare ale animalelor.
 
Scopul acțiunilor a fost acela de a preveni producerea unor evenimente negative cu consecințe asupra siguranței cetățeanului sau a ordinii și liniștii publice, în care sa fie implicați câini agresivi sau periculoși, popularizarea legislației în domeniul câinilor periculoși sau agresivi și determinarea respectării acesteia de către deținătorii sau proprietarii acestor categorii de câini.
 
Acțiunile polițiștilor s-au desfășurat pe raza întregului județ, fiind efectuate verificări privind condițiile de deținere, documentele și starea de sănătate a animalelor. Astfel, au fost constatate încălcări ale legislației privind protecția animalelor, cât și a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, fiind aplicate 30 de sancțiuni contravenționale în cuantum de 1.100 de lei.
 
Peste 40 de metri cubi de material lemnos fără documente legale, în valoare de 14.341 de lei, confiscat în urma unor controale (foto nr.2,3,4,5 atașate)
 
În perioada 17-18 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, în colaborare cu specialiști ai Gărzii Forestiere Cluj și lucrători silvici din cadrul ocoalelor silvice de regim au acționat pentru combaterea activităților ilicite în domeniile economice specifice exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos și combaterea braconajului piscicol.
 
Astfel, pe valea Bârgăului, au fost verificate 2 depozite de material lemnos și 16 transporturi de material lemnos, iar în trafic au fost oprite pentru control 25 de autovehicule.
 
Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale în cuantum de 16.310 lei, dintre care 6 pentru abateri la regimul silvic, conform Legii 171/2010 în valoare de 14.000 lei și 8 pentru abateri rutiere, conform O.U.G. 195/2002. Din totalul sancțiunilor la regimul silvic aplicate, 3 au fost pentru nereguli la depozite și 3 pentru nereguli constatate la transportatori.
 
De asemenea, ca măsuri complementare, în cadrul acțiunilor desfășurate, a fost confiscată cantitatea de 42,924 metri cubi de material lemnos, în valoare de 14.341 de lei și a fost reținut un permis de conducere. Din totalul materialului lemnos confiscat, aproximativ 10 metri cubi a fost transportat fără documente legale.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii