Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:24 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Buletin de presă - Măsuri dispuse de polițiștii de la Ordine Publică într-un dosar penal de violență în familie și nerespectarea ordinului de protecție

ro

07 Oct, 2021 13:01 686 Marime text

Nr. 373 din 7 octombrie 2021

 
BULETIN DE PRESĂ
 
          Măsuri dispuse de polițiștii de la Ordine Publică într-un dosar penal de violență în familie și nerespectarea ordinului de protecție
 
Ieri, 6 octombrie, în urma probatoriului administrat într-un dosar de violență în familie și nerespectarea ordinului de protecţie, polițiștii Biroului de Ordine Publică au dispus reținerea pentru 24 de ore a bărbatului bănuit de comiterea faptelor. Cel în cauză, în vârstă de 29 de ani, din Bistrița se află în arestul I.P.J. Bistrița-Năsăud, iar în cursul zilei de astăzi va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa, în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive.
 
În fapt, în după-masa de ieri, bărbatul, împotriva căruia era emis un ordin de protecție, și-ar fi îmbrâncit soția cu care s-ar fi întâlnit pe o stradă din Bistrița și care a sesizat polițiștii. În scurt timp, a fost depistat de un echipaj din cadrul Biroului de Ordine Publică Bistrița și condus la sediul Poliției, unde a fost reținut pentru 24 de ore. Totodată, a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea Legii 61/1991R.
 
Cercetările în acest caz sunt continuate în cadrul dosarului penal întocmit, de către polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bistrița.
 
 
Drug Test pozitiv în cazul unui conducător auto din Bistrița - polițiștii care l-au depistat s-au sesizat din oficiu și au întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal
 
Azi-noapte, în urma controalelor efectuate pentru siguranța traficului rutier, polițiștii Biroului Rutier Bistrița s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.
 
Cel în cauză a fost condus la sediul Poliției, după ce a fost depistat pe o stradă din Bistrița, la volanul unui autoturism. Tânărul, în vârstă de 22 de ani, din Bistrița, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, însă rezultatul testării cu aparatul DrugTest a fost pozitiv pentru 2 substanțe: cannabis și methamphetamină. A fost condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre în vederea determinării cu exactitate a substanțelor consumate.
 
Cercetările sunt continuate de către Biroul Rutier, în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzută de art.336 alin. 2 din Codul Penal.
 
Acțiuni comune ale polițiștilor și reprezentanților R.A.R. Bistrița-Năsăud, pentru prevenirea accidentelor rutiere
 
Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița și reprezentanți ai Registrului Auto Român Bistriţa-Năsăud au organizat o activitate de control în vederea prevenirii accidentelor rutiere, pe Drumul Județean 154, în localitatea Șieu.
 
Verificările au vizat depistarea celor care conduc autovehicule cu defecțiuni care ar putea pune în pericol siguranța traficului rutier.
 
Astfel, ieri, 6 octombrie, în intervalul 10.00-12.00, au fost oprite și verificate 18 autovehicule și legitimate 20 de persoane, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale conform OUG 195/2002, în cuantum de 1885 lei. Ca măsură complementară, pentru defecțiunile și neregulile constatate la autovehiculele verificate, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.
 
 
          Reținut pentru 24 de ore, cercetat pentru conducere fără permis
 
Ieri, în urma probelor administrate într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări  de către polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 46 de ani, din Tureac.
 
Bărbatul se află în arestul I.P.J. Bistrița-Năsăud și este cercetat pentru conducere fără permis, iar în cursul zilei de astăzi va fi prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă. Cercetările continuă.
 
UPDATE: Rebrișorean reținut pentru 24 de ore, în urma unei agresiuni
 
Prin ordonanţa procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean, s-a dispus plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile a bărbatului de 31 de ani, din Rebrișoara, cercetat pentru comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe. Cercetările sunt continuate de polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean.
 
          Depistat în flagrant, în timp ce conducea un autoturism fără să dețină permis de conducere și aflându-se sub influența alcoolului
 
În această dimineață, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru-Rareș s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.
 
În fapt, în cursul nopții, în jurul orei 00.40, polițiștii l-au depistat în trafic pe un bărbat de 34 de ani din Dobric, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Comunal 34, în localitatea Dobric, deși nu deține permis de conducere. I-au fost efectuate semnalele regulamentare de oprire, însă nu s-a conformat. A fost depistat în scurt timp, iar în urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul indicat a fost 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea determinării alcoolemiei.
 
Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal întocmit, în vederea documentării faptei sub toate aspectele ei.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii