Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:56 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud BULETIN DE PRESA 06.06.2023

ro

06 Jun, 2023 16:24 698 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Condamnat la închisoare pentru infracțiuni la regimul rutier, încarcerat în penitenciar
 
La data de 1 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale- Compartimentul Urmăriri au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de către Judecătoria Bistrița, la data de 31.05.2023.
 
Mandatul a fost emis împotriva unui bărbat, de 39 de ani, din Petriș, comuna Cetate, condamnat la pedeapsa de 1 an și 8 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul neînmatriculat.
 
Bărbatul în cauză a fost încarcerat de polițiști în penitenciar.
 
       Ordine de protecție, emise de polițiști, în urma intervențiilor la cazuri de violență în familie
 
La data de 1 iunie a.c., polițiștii de la Secția 5 Poliție Rurală Petru-Rareș au intervenit la un apel 112, efectuat de o femeie din Negrilești care a sesizat faptul că a fost agresată de soț.
 
La fața locului, polițiștii au identificat un bărbat, de 60 de ani, din Breaza care se manifesta agresiv și care și-ar fi agresat soția, o femeie de 55 de ani. Aceasta nu a solicitat acordarea de îngrijiri medicale.
 
În urma celor constatate, polițiștii au emis împotriva bărbatului un ordin de protecție provizoriu și au întocmit dosar penal de violență în familie, în care continuă cercetările sub supravegherea unității de parchet competente.
 
 
La data de 4 iunie a.c., o femeie de 47 de ani a sesizat că, în timp ce se afla la domiciliul său din Măgura Ilvei, împreună cu concubinul ei, din cauza unor neînțelegeri și discuții contradictorii, a fost amenințată cu acte de violență de către acesta.
 
În urma verificărilor efectuate de către polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi s-a constatat că se impune emiterea unui ordin de protecție împotriva bărbatului de 53 de ani, din Josenii Bârgăului. Totodată, în cauză a fost întocmit dosar penal pentru amenințare.
 
 
       ”Însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor”  este infracțiune prevăzută la articolul 243 din Codul Penal și se pedepsește cu închisoarea de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
 
La data de 3 iunie a.c., în jurul orei 00.00, Poliția municipiului Bistrița a fost sesizată de către un bărbat, de 77 de ani, din București cu privire la faptul că, în data de 2 iunie, în jurul orei 23.00, și-a uitat într-un taximetru o borsetă cu bani și documente personale, precum și un telefon mobil.
 
În scurt timp, polițiștii Biroului de Investigații Criminale au identificat doi minori de 17 ani, ambii din Bistrița care ar fi urcat la scurt timp după ce a coborât bărbatul de 77 de ani, ar fi găsit bunurile, pe care și le-ar fi însușit pe nedrept.
 
Bunurile, precum și suma de 3.026 de lei au fost recuperate și restituite păgubitului, iar polițiștii Biroului de Investigații Criminale continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor.
 
       Nereguli la volan, constatate de polițiști
 
La data de 3 iunie a.c., în urma intervenției la un eveniment rutier, sesizat prin 112 și soldat cu pagube materiale, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi s-au sesizat din oficiu pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.
 
În fapt, în seara de 3 iunie a.c., pe un drum comunal din localitatea Anieș, o autoutilitară condusă de un bărbat, de 28 de ani, din Maieru, a acroșat un autoturism care era condus de un tânăr de 22 de ani, din Poiana Ilvei.
 
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul de 28 de ani nu deține permis de conducere și se afla sub influența alcoolului. Rezultatul testării etilotest a fost 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiindu-i recoltate probe biologice. În cazul celuilalt conducător auto, rezultatul a fost negativ.
 
Cercetările în acest caz sunt continuate de către polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi.
***
 
În seara de 5 iunie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au intervenit pentru efectuarea de verificări, ca urmare a unui accident rutier, sesizat pe  D.J. 172D , între localitățile Colibița și Bistrița Bârgăului.
 
La fața locului, s-a constatat că un bărbat, de 29 de ani, din Bistrița Bârgăului, în timp ce conducea un ATV, a pierdut controlul acestuia și s-a răsturnat. În urma accidentului, conducătorul auto a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.
 
Totodată, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultat fiind 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate probe biologice, în vederea determinării  alcoolemiei.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
 
****
În noaptea de 4 iunie a.c., în jurul orei 02.30, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea unor infracțiuni la regimul rutier. Bănuit de comiterea faptelor este un tânăr, de 25 de ani, din Mijlocenii Bârgăului care, în timp ce conducea un moped pe Drumul Județean 172, prin localitatea Strâmba, a pierdut controlul acestuia și a căzut pe carosabil.
 
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule și se află sub influența alcoolului, rezultatul testării etilotest fiind  0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Aceasta a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, dar și pentru a-i fi prelevate mostre biologice, în vederea determinării alcoolemiei.
 
Cercetările în acest caz sunt continuate de către Serviciul Rutier, sub aspectul comiterii  infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere fără permis și conducere cu alcoolemie.
 
Autoturism sustras, recuperat de polițiști
 
La data de 5 iunie a.c., polițiștii Secției 6 Politie Rurala Năsăud au fost sesizați, prin 112, cu privire la furtul unui autoturism care aparține unei femei din Nimigea de Jos și care ase afla parcat în apropierea locuinței.
 
În urma investigațiilor efectuate, în scurt timp, autoturismul a fost depistat pe raza localității Florești, iar la volanul acestuia se afla un bărbat de 34 de ani, din Nimigea de Jos.
 
Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule, iar rezultatul testării etilotest a fost 0, 77 mg/l alcool în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
Autoturismul sustras a fost recuperat și înapoiat proprietarului, iar polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud continuă cercetările pentru documentarea faptei sub toate aspectele ei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii