Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:14 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Bistrița

ro

05 Jul, 2023 15:10 460 Marime text

                                                                                                                    Nr. 142 din 5 iulie 2023

BULETIN DE PRESĂ
 
 
Bistrița: acțiunile în sistem integrat continuă
 
La data de 4 iulie a.c., în intervalul orar 19.00-22.00, polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale, Serviciului Rutier și Serviciului Acțiuni Speciale, împreună cu polițiști din cadrul Poliției Municipiului Bistrița, jandarmi și polițiști locali au continuat acțiunile pe linia prevenirii şi combaterii traficului și consumului de droguri precum și prevenirii și combaterii săvârșirii infracțiunilor cu violență și la regimul rutier.
Astfel, în municipiul Bistrița, polițiștii au efectuat verificări trafic, dar și în zona pietonală, a marilor magazine și în alte zone aglomerate, fiind legitimate 142 de persoane și oprite pentru control 77 de autovehicule. Totodată, au fost efectuate 66 de testări cu aparatele etilotest și drugtest.
Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 50 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 9050 de lei, majoritatea fiind la regimul rutier, iar ca măsură complementară, au fost reținute 1 permis de conducere, 5 certificat de înmatriculare și 4 seturi de plăcuțe de înmatriculare.
Polițiștii Serviciului Rutier, în cadrul activităților de supraveghere și control al traficului rutier, au aplicat 25 de sancțiuni contravenționale în valoare de 9400 de lei și au suspendat un permis de conducere și un certificat de înmatriculare.
 
 
Șofer depistat în flagrant delict de către polițiști
 
La data 4 iulie, în jurul orei 19:25, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe Drumul Județean 173C prin Buduș.
 
La volan a fost identificat un bărbat de 42 de ani, din Cristur-Șieu. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.
Dosar penal la regimul rutier
La data de 4 iulie a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe Drumul Județean 151 prin Lechința.
La volan a fost identificat un tânăr de 22 de ani, din localitate. Verificările efectuate de către polițiști cu privire la șofer au indicat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, șoferul a fost testat cu aparatul drugtest, care a indicat un rezultat pozitiv în cazul substanțelor Amfetamină și Metamfetamină. Tânărul a fost condus și la spital unde i-au fost recoltate probe biologice.
Cercetările sunt continuate de către polițiști în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
Șofer reținut de către polițiștii Compartimentului Rutier Beclean
Ieri, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier al Poliției orașului Beclean au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a unui șofer de 38 de ani, din Dej.
Bărbatul a fost depistat în flagrant delict de către polițiștii rutier în timp ce conducea un autoturism pe un drum comunal din localitatea Cristeștii Ciceului, fără a deține permis de conducere. Șoferul a fost testat și cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat fiindu-i ulterior recoltate și mostre biologice de sânge la spital.
În urma celor constatate, polițiștii au luat măsura reținerii față de bărbat, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, urmând să fie prezentat magistraților cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiștii Compartimentului Rutier din cadrul Poliția Orașului Beclean.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii