Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:10 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Bărbați bănuiți de furt calificat, reținuți în urma unei percheziții

ro

15 Jan, 2024 14:32 422 Marime text

                                                                                                              Nr. 17 din 15 ianuarie 2024

 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Bărbați bănuiți de furt calificat, reținuți în urma unei percheziții
 
La data de 14 ianuarie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Bistrița au efectuat o percheziție domiciliară în localitatea Viișoara. În urma acțiunii, patru persoane au fost reținute, pentru 24 de ore, fiind bănuite de comiterea unor infracțiuni de furt calificat.
 
În urma probatoriului administrat de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bistrița a reieșit faptul că, de la începutul lunii decembrie 2023 și până la data de 4 ianuarie a.c., patru persoane cu vârste cuprinse între 17 și 38 de ani, din Bistrița și Lupeni, județul Hunedoara, ar fi sustras bunuri din mai multe imobile din Bistrița.
 
Cei 4 bărbați ar fi profitat de absența locatarilor în perioada sărbătorilor de iarnă sau de absența din țară a proprietarilor, sustrăgând mai multe bunuri și valori cauzând astfel un prejudiciu total de aproximativ 22.800 de lei.
 
În urma percheziției, polițiștii au recuperat bunuri în valoare de aproximativ 4.000 de lei.
 
Față de cele patru persoane a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița cu propunere de arestare preventivă.
 
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale și Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale din Bistrița pentru documentarea întregii activități infracționale și stabilirii participației penale.
Dosare penale la regimul rutier
 
La data de 12 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier în localitatea Hirean din comuna Milaș.
 
La locul accidentului, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat de 41 de ani, din Hirean în timp ce conducea un tractor neînregistrat cu ajutorul căruia transporta un arbore a acroșat un autoturism parcat.
 
Conducătorul utilajului, a fost testat cu aparatul etilotest rezultând valoarea de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, refuzând ulterior să-i fie recoltate mostre biologice la spital în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
Totodată, pentru materialul lemnos tractat bărbatul nu a putut prezenta documente de proveniență.
 
Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița continuă cercetările în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunile de refuzul sau sustragerea de la prelevarea mostrelor biologice, conducerea unui vehicul neînmatriculat și tăiere și furt de arbori.
 
 
***
     
La data de 13 ianuarie a.c., în jurul orei 20:50, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Bistrița au oprit pentru control, pe Calea Moldovei un autoturism care nu avea aplicate plăcuțele cu numărul de înmatriculare.
 
În urma controlului, la volan polițiștii au identificat un bărbat de 46 de ani din Livezile. Totodată, polițiștii au stabilit faptul că anterior, la aceeași dată, șoferul a fost sancționat contravențional, pe raza localității Lechința, iar ca măsură complementară i-au fost retrase plăcuțele de înmatriculare, autoturismul neavând astfel drept de circulație. La testarea cu aparatul etilotest a șoferului, rezultatul fiind negativ.
Polițiștii Biroului Rutier au întocmit un dosar penal cu privire la infracțiunea de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.
 
***
La data de 13 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au efectuat semnal de oprire unui autoturism care se deplasa prin localitatea Budacu de Sus. Conducătorul autoturismului nu a oprit la solicitarea polițiștilor continuându-și fiind oprit după aproximativ 2 km.
Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat de 26 de ani, din Budacu de Sus.
În urma verificărilor efectuate de către polițiști s-a stabilit faptul că șoferul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, fiind testat cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, la spital, bărbatului i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Polițiștii au întocmit un dosar penal cu privire la infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe, urmând documentarea faptelor.
***  
 
La data de 14 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au oprit pentru control, pe drumul comunal Pietroasa, de pe raza localității Bistrița Bârgăului, un autoturismul. La volan a fost identificat un tânăr de 19 ani din Bistrița Bârgăului.
  
Verificările polițiștilor au stabilit faptul că șoferul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 
Cu privire la autoturismul condus, polițiștii au stabilit că aparține mamei șoferului și ar fi fost sustras de tânăr cu scopul de a fi folosit.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului, în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furtul în scop de folosință, urmând documentarea faptelor.
 
***
La data de 14 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Beclean au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe Drumul Județean 172, între Figa și Beclean.
 
La volan a fost identificat un bărbat de 45 de ani din Buza, județul Cluj. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, șoferului i-au fost recoltate la spital mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
Polițiștii Compartimentului Rutier din cadrul Politiei orașului Beclean au întocmit un dosar de cercetare penală cu privire la infracţiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.  
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii