Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:46 01 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Autoturism sustras din Spania, depistat și indisponibilizat, la scurt timp, de polițiștii din Bistrița-Năsăud

ro

03 Aug, 2023 13:27 577 Marime text

                                                                                                    Nr. 173 din 3 august 2023

BULETIN DE PRESĂ
 
          Autoturism sustras din Spania, depistat și indisponibilizat, la scurt timp, de polițiștii din Bistrița-Năsăud
 
La data de 2 august a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au depistat, ridicat și indisponibilizat un autoturism care figura ca fiind sustras din Spania de la finalul lunii iulie 2023.
 
Autoturismul, fabricat în anul 2021, în valoare de aproximativ 35.000 euro, a fost depistat în posesia unui bărbat, de 43 de ani, din Beclean.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de tăinuire,  iar polițiștii Serviciului de Investigații Criminale  Bistrița-Năsăud continuă cercetările, în cooperare cu autoritățile din Spania, în vederea documentării faptei și tragerii la răspunde a persoanelor vinovate.
 
 
Acțiuni pentru protejarea fondului forestier, desfășurate de polițiști, specialiști ai Gărzii Forestiere și silvicultori, în județul Bistrița-Năsăud. Material lemnos fără documente legale, în valoare de peste 20.000 de lei, confiscat
 
În perioada 1-2 august 2023, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean  Bistrița-Năsăud, în colaborare cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Cluj și lucrători silvici din cadrul ocoalelor silvice de regim, au efectuat controale pentru combaterea activităților ilicite în domeniile economice specifice exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos și combaterea braconajului piscicol.
 
Astfel, pe raza județului Bistrița-Năsăud au fost verificate 2 depozite de material lemnos, iar în trafic au fost controlate 18 transporturi de material lemnos. Totodată, au fost legitimate 29 de persoane.
 
Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale în cuantum de 22.000 lei, toate conform Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice. Totodată, ca măsură complementară, a fost dispusă ridicarea în vederea indisponibilizării a cantității de 32,5 metri cubi de material lemnos transportat sau deținut în depozite fără documente legale de proveniență, în valoare de 20.207 de lei.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii