Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:45 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Autoturism în valoare de aproximativ 35.000 de euro, sustras din Germania

ro

18 Aug, 2023 14:12 452 Marime text

                                                                                                    Nr. 185 din 18 august 2023

 

BULETIN DE PRESĂ
 
 
Autoturism în valoare de aproximativ 35.000 de euro, sustras din Germania, depistat de polițiștii din Bistrița-Năsăud
 
La data de 17 august a.c., în cadrul cercetărilor efectuate într-un dosar penal aflat în instrumentarea polițiștilor Serviciului de Investigații Criminale, s-a stabilit faptul că autoturismul semnalat de către autoritățile din Germania ca fiind furat, din data de 29 iunie 2023 și căutat pentru confiscare, se află pe raza județului Bistrița-Năsăud.
 
În urma verificărilor efectuate, autoturismul a fost depistat pe raza orașului Sângeorz-Băi, în posesia unui bărbat de 41 de ani. Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au dispus indisponibilizarea autoturismului, în valoare de aproximativ 35.000 euro.
 
Cercetările în acest caz continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, urmând a fi documentată fapta sub toate aspectele.
 
          Bărbat cercetat pentru fals informatic, reținut, pentru 24 de ore, de polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol
 
La data 17 august a.c., în urma probatoriului administrat într-un doar penal deschis sub aspectul infracțiunii de fals informatic, polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a unui bărbat, de 52 de ani, din județul Neamț. În prezent, bărbatul se află în arestul I.P.J. Bistrița-Năsăud, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive.
 
În fapt, bărbatul, angajat al unei societăți cu sediul în județul Neamț, ar fi emis, în fals, de pe contul său de utilizator SUMAL 2.0, un aviz de însoțire a materialului lemnos. Avizul a fost emis pentru transportul cantității de 5,141 mc cherestea rășinoase, din localitatea Jibou, județul Sălaj, în localitatea Borca, județul Neamț, cu o autoutilitară. Ulterior, acesta ar fi preluat avizul de însoțire pe contul său de transportator profesionist și s-ar fi deplasat cu autoutilitara spre județul Neamț. Acesta a fost oprit pentru control pe Drumul Național 17, în localitatea Livezile, iar polițiștii au constatat că în compartimentul destinat încărcării nu există material lemnos, avizul fiind emis pentru un transport fictiv, în vederea creșterii stocului depozitului societății destinatare, corelat cu scăderea stocului societății emitente.
 
Polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol continuă cercetările în cadrul dosarului penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals informatic.
 
Depistat sub influența alcoolului în urma unui accident rutier
La data de 17 august a.c., polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au intervenit la un accident produs pe Drumul Județean 172D, în Prundu Bârgăului.
 
La locul accidentului polițiștii au stabilit faptul că un autoturism condus de un bărbat de 55 de ani, din Tureac a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un podeț.
 
În urma accidentului nu au rezultat răniri de persoane, fiind constatată doar avarierea autoturismului.
 
Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 1,41mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior bărbatul a fost condus la spital în vederea recoltării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiști în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.
                                                                         
 
          Dosar penal în urma unui control în trafic
La data de 17 august a.c., în jurul orei 23:35, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Lechința au oprit pentru control un moped ce se deplasa pe un drum comunal din Lechința.
A fost identificat conducătorul acestuia, un bărbat de 29 de ani din Lechința. În urma verificărilor desfășurate de către polițiști a reieșit faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule iar mopedul condus nu este înregistrat.
Testarea cu aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat motiv pentru care a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Polițiștii au întocmit un dosar penal cu privire la infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.
 
          Ordin de protecție provizoriu emis împotriva unui bărbat
 
La data de 17 august a.c., în jurul orei 23:00, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Beclean au fost sesizați cu privire la un scandal produs la o locuință, în Crainimăt.
 
La locul evenimentului polițiștii au stabilit faptul că un bărbat de 46 de ani, din Viișoara, aflat sub influența alcoolului a intrat în curtea locuinței mamei sale, unde a provocat scandal, bărbatul fiind evacuat din acel imobil prin sentință judecătorească.
 
În urma celor constatate și relatate de către femeie, polițiștii au dispus emiterea unui ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului.
 
În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violare de domiciliu.
 
 
                                                                                                                 
 
                                                                                                                   
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii