Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:53 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud ATV indisponibilizat de către polițiști

ro

26 Jun, 2023 15:55 799 Marime text

                                                                                                                    Nr. 133 din 26 iunie 2023

 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
ATV indisponibilizat de către polițiști
 
La data de 23 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au identificat în posesia unui bărbat 58 de ani, din Dumitrița, un ATV în valoare de aproximativ 2000 de euro, reclamat ca fiind sustras din Franța.
 
Vehiculul a fost indisponibilizat în vederea stabilirii, în cooperare cu autoritățile judiciare din Franța, a modului în care acesta a fost traficat pe teritoriul României.
 
Polițiștii au întocmit în acest caz un dosar de urmărire penală cu privire la infracțiunea de tăinuire, urmând documentarea faptei.
 
 
 
Bărbat încarcerat în penitenciar
 
La data de 23 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciul de Investigații Criminale, Compartimentul Urmăriri, împreună cu polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Prundul Bârgăului au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii.
 
Un tânăr de 27 de ani, din Mijlocenii Bârgăului a fost încarcerat în Penitenciarul Bistrița, unde este condamnat să execute pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.
 
 
Plasați sub control judiciar în urma unor percheziții
 
La data de 24 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore față de două persoane, în urma a trei percheziții domiciliare, pe raza localității Dumitra. Activitățile au fost desfășurate în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiuni de furt din locuințe.
 
La percheziții, polițiștii au găsit și ridicat în vederea continuării cercetărilor, sume de bani provenite din furturi, respectiv 7800 de euro și 8900 de lei, precum și elemente vestimentare și încălțăminte, cu valoare probatorie.
 
Astfel, în urma probatoriului administrat, o femeie de 30 ani și un tânăr de 22 de ani, ambii din Dumitra, bănuiți de comiterea infracțiunilor de furt calificat și complicitate la furt calificat au fost reținuți de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, fiind ulterior prezentați magistraților.
 
La data de 25 iunie a.c., față de cele două persoane bănuite de comiterea faptelor, Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru o durată de 60 de zile.
 
Activitățile au fost desfășurate de către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au fost sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Sângeorz-Băi, din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi și a Serviciului Criminalistic.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale în vederea documentării faptelor.
*Foto 1-3
 
Prejudiciu recuperat de către polițiștii Biroului de Ordine Publică
 
La data de 25 iunie a.c., polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Bistrița au surprins în flagrant delict doi tineri din Bistrița, aceștia fiind bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat.
 
Cei doi sunt ar fi sustras din curtea unui imobil situat în Bistrița, o motocoasă, un flex și o rindea electrică cauzând un prejudiciu de aproximativ 2000 de lei, recuperat integral de către polițiști. Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale luând la aceeași dată măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore.
 
La data de 26 iunie a.c., cei doi au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița-Năsăud fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale în vederea documentării întregii activități infracționale. 
 
 
Depistat în flagrant conducând sub influența alcoolului
 
În data de 25 iunie a.c., în jurul orei 19:35, polițiștii Biroului Rutier au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe raza municipiului Bistrița.
 
La volan a fost identificat un bărbat de 35 ani, din Botoșani. Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior șoferul a fost condus la spital pentru a-i fi recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Bistriţa.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii