Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:12 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Adaptați viteza la condiţiile de drum şi trafic

ro

01 Nov, 2023 13:04 415 Marime text

Nr. 252 din 1 noiembrie 2023

 
CĂLĂTORIE ÎN SIGURANȚĂ
Astăzi, 1 noiembrie, în contextul Luminației, polițiștii din Bistrița-Năsăud cu atribuții pe linie rutiere împreună cu polițiștii de la posturile și secțiile de poliție rurală acționează pentru prevenirea unor evenimente rutiere, dar și pentru asigurarea fluenței traficului rutier, în zonele cu aglomerări de persoane, a cimitirelor şi lăcaşurilor de cult.
Totodată, polițiștii acționează și pentru prevenirea faptelor antisociale, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.
Așadar, pentru a nu fi implicați în evenimente nedorite și pentru a evita blocajele, polițiștii vă sfătuiesc să parcați autovehiculul doar în locuri special amenajate. Totodată, în condiții de ploaie, să utilizați luminile de întâlnire şi în timpul zilei pentru a spori vizibilitatea, pe toate categoriile de drumuri.
Adaptați viteza la condiţiile de drum şi trafic și  luați în calcul faptul că spațiul de frânare crește substanțial atunci când carosabilul este umed.
Asigurați-vă că instalațiile de dezaburire, climatizare și ștergătoarele de parbriz ale autovehiculului funcționează! Pe timpul deplasării, atât parbrizul cât și geamurile laterale ale autovehiculului trebuie menținute curate, pentru o mai bună vizibilitate
Evitați acţionarea bruscă a mecanismelor de direcţie și de frânare ale autovehiculului, pentru evitarea acvaplanării sau derapajelor necontrolate!
În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Respectaţi indicaţiile poliţiştilor rutieri şi nu blocaţi intersecţiile!
Şi pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii