Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:21 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Acțiuni pentru siguranța elevilor, desfășurate de polițiștii Biroului Siguranță Școlară

ro

10 May, 2023 15:59 636 Marime text

                                                                                                                    Nr. 104 din 10 mai 2023

 
BULETIN DE PRESĂ
 
      Acțiuni pentru siguranța elevilor, desfășurate de polițiștii Biroului Siguranță Școlară   
 
Pe parcursul modului V al acestui an școlar, în colaborare cu Inspectoratul Școlar General Bistrița-Năsăud, polițiștii Biroului Siguranță Școlară desfășoară activități în cadrul Campaniei naționale de prevenire a faptelor de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase în incita unităților de învățământ preuniversitar.
 
Activitățile derulate în școli urmăresc conștientizarea de către elevi a consecințelor fizice, psihologice, juridice a infracțiunii de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase și se adresează atât elevilor din mediul urban, cât și din cel rural.
 
La data de 9 mai a.c., în cadrul activităților preventive și de verificare desfășurate, polițiștii Biroului Siguranță Școlară s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal în care efectuează cercetări cu privire la comiterea infracțiunii de săvârșirii infracţiunii de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.
 
Vizat de comiterea faptei este un tânăr, elev al unui liceu din Bistrița, care ar fi introdus în școală un pistol neletal, replică a unei arme de tip airsoft, cu bile, pe care l-ar fi prezentat colegilor, după care l-a ascuns.
 
În urma verificărilor efectuate, de către polițiștii de la Ordine Publică și Siguranță Școlară, acesta a fost găsit aruncat într-un coș de gunoi, fiind ridicat în vederea continuării cercetărilor.
 
Tot ieri, polițiștii Biroului Siguranță Școlară au purtat discuții cu elevii clasei respective, dar și a celorlalte clase terminale despre riscurile folosirii de obiecte periculoase și producerii unor accidentări ce ar putea avea consecințe extrem de grave. Totodată, au mai fost avute în vedere teme precum la consecințele violenței în școli, gestionarea unor situații conflictuale, dar și răspunderea penală a minorilor.
    
          Substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, descoperite de polițiștii Biroului de Ordine Publică, în cadrul activităților de patrulare
 
La data de 9 mai a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică care efectuau serviciul de patrulare au observat, pe strada Libertății din municipiul Bistrița, un tânăr care avea un comportament suspect.
 
În momentul în care s-au apropiat pentru a-l legitima, acesta ar fi aruncat sub o bancă, un plic din hârtie ce conținea substanțe vegetale uscate, susceptibile a avea efecte psihoactive.
 
Tânărul a fost identificat ca fiind în vârstă de 28 de ani, din Bistrița, iar substanțele descoperite au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
 
 
          Un bărbat din Sărata a fost reținut pentru 24 de ore, de polițiștii Biroului de Ordine Publică Bistrița, fiind cercetat într-un caz de violență în familie
 
La data de 9 mai a.c., în urma intervenției la un caz de violență în familie, polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Bistrița au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a unui bărbat de 37 de ani, din Sărata.
 
La fața locului, polițiștii de la proximitate și ordine publică au stabilit faptul că, în cursul zilei de ieri, 9 mai, în timp ce se afla pe o stradă din Sărata, bărbatul și-ar fi agresat soția, o femeie de 28 de ani. Împotriva acestuia era emis un ordin de protecție, valabil din luna februarie 2023.
 
Bărbatul se află în arestul I.P.J. Bistrița-Năsăud, iar polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit pentru nerespectarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecţie și violență în familie.
 
Ordin de protecție provizoriu, emis de polițiștii din Beclean
 
În după-masa de 9 mai a.c., polițiștii din Beclean au fost sesizați, prin SNUAU 112, de către o tânără și localitatea Vița, comuna Nușeni, cu privire la faptul că a fost amenințată cu acte de violență, de către concubinul mamei sale.
 
La fața locului, în urma discuțiilor purtate cu mama tinerei, o femeie de 49 de ani, polițiștii au constatat faptul că, în cursul zilei de ieri, 9 mai, în timp ce se aflau la o fermă unde cei trei locuiesc temporar, pe raza comunei Șieu Măgheruș, cele două ar fi fost amenințate cu acte de violență, de către bărbatul de 46 de ani, din Lechința.
 
În urma celor constatate, împotriva bărbatului a fost emis un ordin de protecție provizoriu. Totodată, a fost întocmit dosar penal pentru amenințare, urmând a se da soluție legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii