Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:05 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Trei tineri reținuți de polițiștii din Buhuși pentru loviri sau alte violenţe

ro

18 May, 2023 15:23 448 Marime text
  Nr. 161 din 18 mai 2023
                                                                                                                                                            
                                                                 
     
BULETIN DE PRESĂ                                                                                          
 
Trei tineri reținuți de polițiștii din Buhuși pentru loviri sau alte violenţe
 
             Trei tineri bănuiți de poliţişti de săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe au fost reţinuți pentru 24 de ore. Cei în cauză au fost introduși în Arestul I.P.J. Bacău.
 
            La data de 17 mai a.c. poliţiştii din Buhuși în urma probatoriului administrat în cadrul unui dosar penal, au dispus reținerea pe bază de ordonanță a trei tineri cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe.
            Din cercetări a rezultat faptul că, la data de 08 aprilie a.c., trei persoane din orașul Buhuși, în timp ce se aflau pe o stradă din localitate, pe fondul unui conflict spontan ar fi agresat un tânăr de 15 de ani.
             Cei în cauză au fost introduși în Arestul I.P.J. Bacău.
 
 
6 infracțiuni constatate de polițiști în urma producerii unui accident rutier
 
La data de 17 mai a.c., în jurul orei 15.00, polițiștii Biroului Rutier Bacău au fost sesizați cu privire la faptul că, pe raza comunei Răcăciuni, a avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea unei persoane.
Din primele cercetări a rezultat faptul că, un tânăr de 17 ani din comuna Răcăciuni, în timp ce conducea un moped pe raza localității, ar fi fost acroșat de un autoturism care circula din sens opus, rezultând rănirea ușoară a acestuia, fiind transportat la spital pentru a i se acorda îngrijiri medicale.
După producerea accidentului rutier, conducătorul autoturismului a părăsit locul faptei fără încuviinţarea organelor de poliţie.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, a rezultat faptul că, tânărul de 17 ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar mopedul nu era înmatriculat.
          Polițiștii au stabilit identitatea conducătorului auto, respectiv un bărbat de 69 de ani, din Bacău care la data producerii accidentului figura în bazele de date cu dreptul de a conduce suspendat. Totodată acesta a refuzat recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
         Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infacțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui autovehicul neîmatriculat și fără permis de conducere, părăsirea locului producerii accidentului, conducerea unui vehicul având permisul de conducere suspendat și refuz de la prelevarea de mostre biologice.
 
 
Depistat în trafic și cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals
 
La data de 17 mai a.c, polițiștii din cadrul Biroului Ruiter Onești au depistat un bărbat de 49 de ani din comuna Sănduleni, care conducea un autoturism pe strada Trotușului din municipiul Onești, iar pentru control, acesta a prezentat un permis de conducere ce părea a fi emis de autorităţile din Slovacia.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a stabilit faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar documentul prezentat nu avea elementele specifice de siguranță.
          În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără permis, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.
 
                                   
Șofer depistat la volan cu o alcoolemie de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat
 
La data de 17 mai a.c, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 29 de ani din comuna Letea Veche, care conducea un autoturism pe strada Calea Bârladului din municipiul Bacău, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultând o valoare de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 În urma testării, bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
 Polițiștii au întocmit dosar penal, efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului.
 
 
 
 
Întocmit,
Ag. șef adj. de poliţie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii