Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:50 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Țigarete confiscate

ro

07 Jul, 2023 14:55 620 Marime text
Nr. 223 din 07 iulie 2023
                        
                         
                                                                      
PESTE 32.000 DE ȚIGARETE DE CONTRABANDĂ,
CONFISCATE DE POLIŢIŞTII BĂCĂUANI
 
La data de 06 iulie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Bacău  - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău au pus în aplicare 10 mandate de percheziție domiciliară, pe raza județului Bacău, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă asimilată.
 
Polițiștii de la economic din Bacău împreună cu criminaliști și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale au pus în aplicare 10 mandate de percheziție domiciliară în baza mandatelor emise de către Judecătoria Bacău, în cadrul unui dosar aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău și au vizat domiciliile mai multor persoane și sediile unor societăți comerciale, de pe raza județului, pentru identificarea și ridicarea mijloacelor materiale de probă care interesează cauza.
 
În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit și ridicat în vederea confiscării un număr total de 32.440 țigarete, de diferite mărci, care nu aveau timbru de acciză. De asemenea au fost ridicate mai multe telefoane mobile, cartele sim și înscrisuri.
 
Totodată au fost puse în executare 6 mandate de aducere.
 
6 persoane au fost conduse la sediul I.P.J. Bacău pentru audieri.
 
Activitățile au beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale.
 
La acțiune au participat și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.
 
În urma administrării probelor, polițiștii au reținut pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, un bărbat de 48 de ani, acesta fiind introdus în Arestul I.P.J. Bacău.
 
La data de 07 iunie a.c., bărbatul a fost prezentat instanței care a luat față de acesta măsura arestării preventive pentru 30 de zile.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
ÎNTOCMIT
Ag. șef adj. de poliție
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii