Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:04 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Șoferi depistați sub influența alcoolului în urma unui eveniment rutier

ro

02 Oct, 2023 15:24 553 Marime text
Șoferi depistați sub influența alcoolului în urma unui eveniment rutier
 
La data de 29 septembrie a.c., în jurul orei 09.00, polițiștii Serviciului Rutier Bacău au fost sesizați prin SNUAU 112, despre faptul că, pe DN2 – E85 ar fi avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.
Din primele cercetări a rezultat că un bărbat, de 66 de ani, din județul Brașov, în timp ce conducea un autoturism pe DN2-E85, în afara localității Valea Seacă, ar fi efectuat manevra de depășire a unui ansamblu de vehicule compus din cap tractor și semiremorcă, condus de un bărbat de 43 de ani, din municipiul București, iar la revenirea pe banda de circulație ar fi acroșat ansamblul, rezultând avarierea vehiculelor.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru bărbatul de 66 de ani și 0,08 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru bărbatul de 43 de ani. Ulterior, cei în cauză au fost conduși la spital unde le-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului.
 
Alcoolemii de peste 1 la mie, constatate de polițiști
 
La data de 30 septembrie a.c., în jurul orei 18.30, o patrulă de poliție din cadrul Poliţiei Orașului Dărmănești a depistat în flagrant delict, un bărbat, de 45 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Uzinei din localitate, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentrație de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta fiind transportat la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
La data de 30 septembrie a.c., în jurul orei 19.00, polițiștii Serviciului Rutier au depistat în flagrant delict, un bărbat, de 40 de ani, în timp ce conducea un autoturism în localitatea Ștefan cel Mare, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentrație de 1,37 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Cel în cauză a fost transportat la spital unde a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
 
A provocat un eveniment rutier după ce a condus sub influența alcoolului
 
La data de 30 septembrie a.c., în jurul orei 15.30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bacău au fost sesizați, de un bărbat de 49 de ani, din comuna Mărgineni, despre faptul că, în localitatea Hemeiuș ar fi avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.
Din primele cercetări a rezultat că, un bărbat, de 47 de ani, din comuna Gârleni, în timp ce conducea un autoturism în localitatea Hemeiuș, nu ar fi păstrat o distanță de siguranță față de autoturismul aflat în staționare la o trecere la nivel cu calea ferată, acroșându-l. În urma evenimentului rutier a rezultat avarierea autoturismelor.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru bărbatul de 47 de ani și negativ pentru bărbatul de 49 de ani. Ulterior, cel în cauză a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Polițiștii au întocmit un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii