Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:59 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Reținut de polițiști pentru încălcarea ordinului de protecție și amenințare

ro

03 May, 2023 11:59 498 Marime text
              Nr. 141 din 03 mai 2023
                        
 
 
 
 
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Reținut de polițiști pentru încălcarea ordinului de protecție și amenințare
 
La data de 02 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Bacău au constatat faptul că, un bărbat din localitate ar fi încălcat ordinul de protecţie emis împotriva sa, de către Judecătoria Bacău.
În urma investigaţiilor efectuate s-a stabilit faptul că, bărbatul, deși avea ordin de protecţie prin care era obligat să păstreze o distanţă de minim 50 de metri faţă de soția,  cei doi copii minori și de locuinţa acestora, a revenit la domiciliu.
Față de bărbat a fost întocmit dosar penal în care este cercetat pentru săvârşirea a două infracţiuni de încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecţie și amenințare, fiind reținut pentru 24 de ore.
Cel în cauză a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Bacău.
 
 
Posesor de mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, depistat de polițiști
 
       La data de 02 mai a.c., o patrulă de siguranţă publică din cadrul Secţiei 2 Poliţie Bacău a depistat pe strada Nicolae Bălcescu, un tânăr de 25 de ani, din comuna Buciumi, pe numele căruia Judecătoria Buzău a emis mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.
       Acesta este condamnat la pedeapsa de 3 ani şi 7 luni de închisoare pentru săvârşirea de infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, uz de fals și complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.
       Cel în cauză a fost încarcerat în Penitenciarul Bacău.
 
 
 
La volan, fără permis de conducere
 
La data de 02 mai a.c., în jurul orei 20.00, o patrulă din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Moinești a depistat în trafic, un autoturism pe raza comunei Poduri, condus de un tânăr de 33 de ani, din localitate.
        În urma verificarilor efectuate în bazele de date, s-a constatat faptul că, acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
       S-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetari sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
 
Controale în domeniul silvic
 
În perioada 27 aprilie - 02 mai a.c., polițiștii Biroului Protecția Fondului Forestier și Piscicol, cu sprijinul de specialitate al Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, al Gărzii Forestiere Suceava, al Direcției Silvice Bacău, Ocoalele Silvice Bacău și Zeletin, au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor incidente domeniului silvic privind transportul, deținerea, expedierea și/sau comercializarea materialelor lemnoase, dar și a modului de respectare a prevederilor legale privind emiterea avizelor de însoțire a materialelor lemnoase.

Au fost efectuate verificări la două depozite de materiale lemnoase, dar și verificate în trafic, 15 vehicule care transportau material lemnos.

În urma abaterilor identificate cu aceste ocazii au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 25.000 lei, dar și dispusă măsura complementară de confiscare valorică a cantității de 129 m.c. cherestea rășinoase și lemn de foc, cu o valoare totală de 106.500 de lei, din care 115 m.c. cherestea rășinoase, în valoare de 102.650 de lei și 14 m.c. lemn de foc, fag și rășinos.
Combaterea infracțiunilor contra mediului reprezintă o prioritate a Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, în perioada următoare fiind desfășurate acțiuni și controale, pe raza de competență.
 
 
  Întocmit,
Ag. șef adj. de poliţie
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii