Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:23 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Respectați legislația în domeniul protecției animalelor

ro

26 Jul, 2023 13:43 414 Marime text
Nr. 244 din 26 iulie 2023
                                                                     
                                                              
     
BULETIN DE PRESĂ 

Respectați legislația în domeniul protecției animalelor
 
 
La data de 25 iulie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Bacău au efectuat verificări, pe raza localității în contextul unei sesizări ce avea ca obiect verificarea stării de întreținere a 4 exemplare canine de rasă comună.
Cu această ocazie a fost identificată o femeie în vârstă de 62 de ani ce a manifestat o atitudine reticentă cu privire la obligațiile ce-i revin în calitate de deținătoare a exemplarelor canine și nu a procedat la identificarea prin microcipare și sterilizarea câinilor de rasă comună.
În acest sens, persoana în cauză a fost sancționată contravențional conform OUG 155/2001 cu suma de 5.000 de lei.
 
Polițiștii reamintesc obligațiile tuturor deținătorilor de câini:
Este obligatorie sterilizarea câinilor cu sau fără stăpân aparținând rasei comune (orice câine care nu deține acte de origine, PEDIGREE), și metișii acestora conform prevederilor art. 13^2 din O.U.G. 155/2001, privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân. Nerespectarea acestei obligații legale constituie contravenție, iar limitele sancțiunii sunt cuprinse între 5.000 și 10.000 lei.
Identificarea câinilor cu stăpân este obligatorie conform art. 13^3 alin. (5), din OUG 155/2001. Identificarea câinilor cu stăpân este obligatorie și se suportă de către aparținător. Nerespectarea acestei obligații legale constituie contravenție, iar limitele sancțiunii sunt cuprinse între 2.000 și 5.000 lei.
 
  •  
 
Depistați în trafic cu autoturisme neînmatriculate
 
         La data de 25 iulie a.c., în jurul orei 17:00, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Biroului Rutier Bacău a depistat în flagrant delict, un localnic de 39 de ani care a condus un autoturism pe strada Spiru Haret având autorizaţia de circulaţie provizorie expirată.
          Polițiștii au întocmit dosar penal, efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat.
         La aceeași dată, în jurul orei 18:30, un echipaj de poliție din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic, în localitatea Sascut, un autoturism cu numărul de circulație provizoriu expirat.
Tânărul de 26 de ani, de la volanul autovehiculului este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

 
        Întocmit,
Subcomisar de poliţie
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii