Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:30 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Prins în trafic de polițiști, băut și cu bunuri ce nu-i aparțineau

ro

19 Jul, 2023 15:14 522 Marime text
Nr. 236 din 19 iulie 2023
                       
                                                              
     
 
BULETIN DE PRESĂ

Prins în trafic de polițiști, băut și cu bunuri ce nu-i aparțineau


La data de 18 iulie a.c., în jurul orei 11.00, Poliţia Staţiunii Slănic Moldova a fost sesizată prin SNUAU 112, de către angajata unui agent economic, cu privire la faptul că, o persoană necunoscută i-ar fi sustras de la taraba din localitate, mai multe obiecte ornamentale de grădină.
         Polițiștii au desfăşurat activităţi informativ-operative și au depistat în trafic un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat de 49 de ani, din localitate.
          În urma controlului autovehiculului, polițiștii au identificat în interior bunurile reclamate ca fiind sustrase. Obiectele în valoare de 3.600 de lei au fost predate deținătorului legal.
          Totodată, s-a procedat la testarea bărbatului cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
         Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul, sub influenţa alcoolului.
 
  •  
Bănuit de furt, reținut de polițiștii din Târgu-Ocna
 
La data de 18 iulie a.c, în jurul orei 20.00, la sediul Poliţiei Staţiunii Târgu-Ocna s-a prezentat o localnică de 39 de ani care a sesizat faptul că, o persoană necunoscută i-ar fi sustras o sacoşă în care avea un telefon mobil şi mai multe bunuri.
          Polițiștii au început imediat cercetările în acest caz și au stabilit faptul că, păgubita s-a deplasat la un magazin din Târgu-Ocna pentru a face cumpărături şi a depozitat sacoşa ce conținea un telefon mobil şi două portofele în care avea suma totală de 2.000 de lei, la intrarea în unitatea alimentară, în spaţiul special destinat acestui scop.
         În urma investigaţiilor efectuate, cu sprijinul criminaliștilor şi a polițiștilor din cadrul Postului de Poliţie Pârgăreşti a fost identificat un bărbat de 52 de ani, din localitate, bănuit de comiterea faptei.
         Cel în cauză a fost depistat la un magazin din comuna Pârgăreşti având asupra sa bunurile reclamate ca fiind sustrase, respectiv, telefonul mobil şi suma de bani.
          Bărbatul a fost condus la sediul Poliţiei Târgu-Ocna pentru audieri.
          Prejudiciul total în valoare de 4.000 de lei a fost recuperat în totalitate şi predat păgubitei.
          Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul savarşirii infracţiunii de furt, iar față de bănuit a fost dispusă măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J.Bacău.
  •  
Reținuți de polițiști pentru violare de domiciliu, lovirea sau alte violenţe şi distrugere
 
Polițiștii Secţiei 10 Poliţie Rurală Oneşti au luat măsura reținerii a doi tineri, de 21 și 22 de ani, ambii din comuna Coțofănești, bănuiți de comiterea infracțiunilor de violare de domiciliu, lovirea sau alte violenţe şi distrugere. Aceșția au fost introduși în Arestul I.P.J.Bacău.
 
La data de 18 iulie a.c., în urma probatoriului administrat, polițiștii Secţiei 10 Poliţie Rurală Oneşti au stabilit că, în seara zilei de 17 iulie a..c, în jurul orei 23:00, cei doi tineri ar fi pătruns fără drept în curtea unui imobil din comuna Coţofăneşti şi ar fi agresat fizic, doi localnici. Totodată, aceștia ar fi distrus și gardul împrejmuitor.
Bănuiții au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, fiind introduşi în Arestul I.P.J. Bacău.
  •  
 
Control în domeniul silvic al polițiștilor de la economic, la Dărmănești
 
La data de 11 iulie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bacău împreună cu reprezentanți al Gărzii Forestiere Suceava au efectuat verificări la punctele de lucru ale unor operatori economici din oraşul Dărmăneşti.
           În urma neregulilor constatate au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 14.000 de lei și confiscați 44 de m.c de material lemnos în valoare totală de 11.300 de lei.       
         În urma verificării stocurilor de material lemnos din cadrul unui depozit au fost identificate diferenţe în minus la stocurile fizice, fiind luată măsura confiscării valorice a cantităţilor lipsă, respectiv, 42 de m.c lemn de foc gorun şi cherestea răşinoase în valoare totală de 10.600 de lei. Totodată, a fost aplicată o sancţiune contravențională în valoare de 10.000 lei.
  •  
Reținut de polițiști pentru încălcarea ordinului de protecție
 
La data de 18 iulie a.c., polițiștii Postului de Poliție Oituz au depistat un localnic de 76 de ani, în timp ce încălca ordinul de protecţie emis de Judecătoria Oneşti, aflându-se fără drept în imobilul în care se afla şi persoana protejată, o femeie de 73 de ani.
Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecţie, iar faţă de bărbat s-a dispus măsura reţinerii pentru o perioada de 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Bacău.
  •  
Depistat în trafic cu o alcoolemie de 1,45 mg/l alcool pur în aerul expirat
 
La data de 18 iulie a.c., în jurul orei 22:30, o patrulă de poliție din cadrul  Compartimentului de Ordine Publică Bacău au depistat în trafic, pe raza comunei Hemeiuș, un autoturism condus de un bărbat de 41 de ani, din județul Neamț.
         Fiind testat cu aparatul alcooltest bărbatul avea o alcoolemie de 1,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
        Polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
  •  
 
Sancționați de polițiștii Biroului pentru Portecția Animalelor după ce ar fi abandonat 3 câini
 
 
Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au fost sesizați cu priivire la faptul că, două persoane necunoscute ar fi abandonat 3 exemplare canine.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit identitatea celor două persoane, respectiv un bărbat de 34 de ani și altul de 41 de ani, ambii din comuna Blăgești și au luat măsura sancționării contravenționale a acestora, cu amendă în valoare de 12.000 de lei fiecare, după ce ar fi abandonat 3 câini, în două parcări ale unor centre comerciale din municipiul Bacău.
 
 
         
        Întocmit,
Subcomisar de poliţie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii