Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:49 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Polițiștii Secției 1 Poliție au reținut un tânăr pentru furt calificat

ro

30 Aug, 2023 14:19 588 Marime text
Nr. 289 din 30 august 2023
                        
                                                                                                                 
 
BULETIN DE PRESĂ 
 
Polițiștii Secției 1 Poliție Bacău au reținut un tânăr pentru furt calificat
 
            Polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Bacău au fost sesizați despre faptul că, în perioada 11-16 august a.c., persoane necunoscute au sustras acumulatorii de la 4 autoturisme.
          În urma activităţilor informativ-operative şi de cercetare penală desfăşurate de către polițiști a fost identificat un tânăr de 27 de ani, din comuna Parincea, bănuit de comiterea faptelor. Acesta ar fi valorificat acumulatorii la centre de colectare.
Tânărul a fost reţinut de polițiști, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore fiind introdus în Arestul I.P.J Bacău. Ulterior, a fost prezentat instanței care a dipus măsura arestării preventive pentru 30 de zile.
  •  
Posesor de mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, depistat de polițiști
         La data de 29 august a.c, polițiștii din cadrul Postului de Poliţie Răchitoasa au depistat un bărbat de 30 de ani, din  comuna Motoșeni care poseda mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, având de executat o pedeapsă de 9 luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de încălcarea ordinului de protecţie.
          Bărbatul a fost condus la Penitenciarul Bacău în vederea executării pedepsei.
  •  
Acțiune a polițiștilor de la Secția 1 Bacău
 
La data de 29 august a.c., în intervale orare diferite, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Bacău, împreună cu jandarmi și polițiști locali au acţionat în vederea prevenirii şi combaterii infraţionalităţii stradale.
În urma activităților desfășurate au fost legitimate 70 de persoane și controlate 16 autovehicule. De asemenea, s-a intervenit la 8 sesizări ale cetățenilor, au fost verificate 14 obiective cu pază fizică și18 operatori economici.
          Totodată au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 7.000 de lei, din care 8 la Legea 61/1991.
De asemenea un certificat de înmatriculare a fost retras, un set de plăcuțe cu număr de înmatriculare și reținut un permis de conducere.
 
Exemplu:
          La data de 29 august a.c., polițiștii Secţiei 2 Poliţie Bacău au fost sesizați prin SNUAU 112, de către un localnic, în vârstă de 51 de ani, cu privire la faptul că, sora de 49 de ani s-ar fi apropiat de el la o distanţă mai mică de 5 metri, în timp ce se aflau în parcarea unui magazin de pe strada Nicu Enea din mun. Bacău, încălcând astfel prevederile ordinului de protecţie provizoriu emis împotriva acesteia.
         Polițiștii au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea ordinului de protecţie provizoriu.
Totodată, cele două persoane implicate în eveniment au fost sancţionate contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, pentru adresarea reciprocă de cuvinte, expresii jignitoare şi ameninţări cu acte de violenţă.
  •  
 
Reținut de polițiști pentru violență în familie
 
          La data de 29 august a.c., polițiștii din cadrul Secţiei 3 Poliție Rurală Onești au fost sesizati prin SNUAU 112, de către o femeie din comuna Oituz, despre faptul că a fost agresată de fiul său.
         Din verificări polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce se afla la locuința comună, pe fondul consumului de alcool, bărbatul ar fi agresat-o pe mama sa, producându-i leziuni.
         Polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu prin care cel în cauză a fost obligat la păstrarea distanţei de minim 50 de m faţă de mama sa şi faţă de locuinţă.
         A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie, iar bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J Bacău.



        Întocmit,
Subcomisar de poliţie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii