Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:07 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău În timp ce era căutat de autoritățile germane, comitea infracțiuni și pe teritoriul României

ro

18 Jul, 2023 14:29 495 Marime text
Nr. 234 din 18 iulie 2023
                                                                      
  
                                                           
 
BULETIN DE PRESĂ 
 
În timp ce era căutat de autoritățile germane, comitea infracțiuni și pe teritoriul României
 
          Un bărbat de 35 de ani este cercetat de polițiștii din Moinești pentru comiterea infracțiunii de furt calificat. Acesta este în Arestul I.P.J.Bacău.
 
           La data de 12 iulie a.c., Poliţia municipiului Moineşti a fost sesizată de către o femeie de 34 de ani, din localitate, despre faptul că, în perioada septembrie 2022 - iulie 2023, bărbatul de 35 de ani i-ar fi sustras din locuinţă bunuri şi suma de 6000 de euro.
          Din cercetări polițiștii au stabilit că, femeia ar fi avut o relaţie de prietenie cu cel în cauză care i-ar fi sustras cheile apartamentului din Moineşti, de unde ulterior, în repetate rânduri i-ar fi sustras bunuri electrice, electrocasnice, mobilier şi suma de 6.000 de euro.
         În cadrul dosarului penal întocmit de polițiști sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, la data de 13 iulie a.c, în baza unui mandat de percheziţie domiciliară,
polițiștii din Moinești au efectuat percheziţia la locuinţa bărbatului din oraşul Comăneşti unde au fost identificate o parte din bunurile reclamate ca fiind sustrase, prejudiciul fiind recuperat parțial.
         Cercetările continuă cu bănuitul aflat sub efectul unei alte măsuri preventive, fiind depistat de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Bacău, în baza unui mandat european de arestare emis de către autoritățile din Germania, fiind cercetat pentru săvârşirea a 66 de infracţiuni, printre care fraudă, vătămare corporală gravă, lovire sau alte violențe, amenințare, abuz de încredere, abuz de încredere prin fraudarea creditorilor, șantaj, înșelăciune, infracțiuni la regimul rutier, fapte ce ar fi fost comise pe teritoriul Germaniei.
          Bărbatul se află în Arestul I.P.J. Bacău.
         
 

 
Depistat de polițiști, în trafic, sub influența alcoolului
 
La data de 17 iulie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Onești au depistat în trafic, pe raza comunei Livezi, un bărbat de 42 de ani, din comuna Berzunți care conducea un autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 În urma testării, bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Polițiștii au întocmit dosar penal, efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului și i-au reținut permisul de conducere.
 
 
  •  
Eveniment rutier provocat de un șofer băut
 
           La data de 17 iulie a.c., un  echipaj de poliţie din cadrul Serviciului Rutier Bacău s-a sesizat din oficiu despre faptul că, pe DN 12A, în comuna Dofteana s-a produs un eveniment rutier, soldat cu pagube materiale.
          Din cercetări polițiștii au stabilit că, un bărbat de 61 de ani din comuna Dofteana, în timp ce conducea un autoturism pe DN 12A, pe direcţia Comăneşti-Oneşti a intrat în coliziune cu un ansamblu de vehicule format din cap tractor şi semiremorca, conduse de un tânăr de 32 de ani, din comuna Oituz care circula regulamentar din sens opus.
         În urma impactului autoturismul a fost proiectat într-un altul ce se afla parcat regulamentar în afara părţii carosabile.
         Bărbatul de 61 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a fost condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Conducătorul auto de 32 de ani nu se afla sub influența alcoolului.
         Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice şi au luat măsura reţinerii permisului de conducere.

         
        Întocmit,
Subcomisar de poliţie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii