Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:32 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Identificați și reținuți de polițiștii de investigații criminale din Bacău, pentru șantaj

ro

10 May, 2023 13:27 552 Marime text
          Nr. 150 din 10 mai 2023
                        
 
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Identificați și reținuți de polițiștii de investigații criminale din Bacău, pentru șantaj
 
Polițiștii de investigații criminale din Bacău au identificat și reținut un bărbat de 31 de ani, din Dărmănești și o tânără de 20 de ani, din comuna Ungureni, bănuiți de comiterea infracțiunii de șantaj.
 
O tânără de 18 ani, din Bacău a sesizat faptul că, o persoană necunoscută ar fi contactat-o telefonic, în perioada decembrie 2022-ianuarie 2023 și ar fi exercitat acţiuni de constrângere asupra femeii, în sensul că va distribui membrilor familiei sale şi prietenilor, prin intermediul reţelelor de socializare, fotografii şi înregistrări video cu aceasta în ipostaze indecente, în cazul în care nu va da curs solicitărilor acestuia de a-i trimite și alte fotografii nud.
Polițiștii au stabilit identitatea persoanei în cauză, respectiv, un bărbat de 31 de ani, din orașul Dărmănești și au probat activitatea infracțională a acestuia, faţă de care au fost efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de şantaj.
             La data de 09 mai a.c., polițiștii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale Bacău, împreună cu cei din cadrul Poliţiei oraşului Dărmăneşti şi criminaliști, au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, emis de Judecătoria Bacău, la domiciliul bănuitului, precum şi mandatul de aducere emis pe numele acestuia. În urma percheziției, au fost descoperite și ridicate dispozitive electronice.
           Bărbatul a fost condus la sediul poliției si audiat, fiind totodată, luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore.
 
 
 
          La data de 21 aprilie a.c., un tânăr, de 26 de ani, din comuna Odobeşti s-a adresat cu plângere Secţiei 2 Poliţie Bacău, prin care a sesizat faptul că, în perioada 19-20 aprilie a.c., a avut o relaţie de prietenie cu o tânără de 20 de ani, din comuna Ungureni, făcându-i acesteia mai multe vizite la adresa din mun. Bacău.
Urmare a acestui fapt, tânăra, prin intermediul unei aplicaţii de socializare, ar fi început să-l ameninţe că îi va trimite viitoarei soţii a acestuia, o filmare compromiţătoare, dacă nu-i va remite suma de 300 de euro.
         Polițiștii au deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de șantaj și tânăra a fost reţinută pentru o perioadă de 24 ore.

        Pentru că hărțuirea online sau cyber bullying-ul are adesea repercusiuni se ce identifică prin șantaj, fapta se pedepseșete conform prevederilor în vigoare prezente în Codul penal. Aici menționăm situațiile în care amenințările au drept scop dobândirea unui folos material sau de altă natură în schimbul nedifuzării unor imagini foto sau video, personale, compromițătoare.
      Cazurile de mai sus arată faptul că, persoanele care recurg la acest tip de infracțiune sunt de regulă bărbați, dar pot fi și femei.
       Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Bacău atrag atenția asupra acestui gen de faptă și recomandă maximă prudență în alegerile pe care le faceți, asupra persoanelor cu care interacționați și asupra datelor personale pe care alegeți să le divulgați.
 
 
Bănuiți de furt calificat, reținuți de polițiștii din Onești
 
          Polițiștii din Onești au documentat activitatea infracțională a trei tineri, din județul Vrancea, bănuiți de comiterea mai multor infracțiuni de furt calificat. Aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore.
 
           La data de 09 mai a.c., polițiștii din Onești au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară, pe raza județului Vrancea, la locuinţele a doi tineri, de 18 și de 22 de ani. Astfel, la locuinţele celor două persoane au fost identificate mai multe bunuri care sunt susceptibile a provini din infracţiuni de furt calificat, respectiv 4 jante auto, o bară şi o grilă auto.
           Persoanele în cauză, împreună cu un alt tânăr de 21 de ani au fost conduse la sediul Poliţiei mun. Oneşti pentru continuarea cercetărilor.
         Din activitățile investigativ-operative, polițiștii au stabilit că, cei trei tineri ar fi sustras componente auto în noaptea de 29/30 aprilie a.c., păgubind două persoane, un catalizator, în noaptea de 02/03 mai a.c. și roților unui autoturism, în noaptea de 30 aprilie /01 mai a.c.
          Cei trei bănuiți sunt cercetați penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
        În urma probatoriului administrat în cauză, faţă de aceștia a fost dispusă măsura reţinerii pe bază de ordonanţă, ulterior fiind încarceraţi în Arestul I.P.J Bacău.
 
 
Identificat de polițiști după ce ar fi sustras un autoturism pe care l-ar fi condus băut și fără permis de conducere
 
 
La data de 10 mai a.c., în jurul orei 02.30, o patrulă de poliție din cadrul Secţiei 2 Poliţie Bacău au depistat pe strada Ilarie Voronca din localitate, un autoturism condus de un bărbat de 35 de ani care emana halenă alcoolică.
         Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezutatul fiind de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
        În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că, bărbatul nu deţine permis de conducere valabil.
Ulterior, cazul a fost preluat de polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bacău întrucât s-a stabilit că, bărbatul ar fi sustras autoturismul de la un băcăuan de 36 de ani.
        Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, fără permis de conducere și furt în scop de folosință.
 
 
 
Întocmit,
                                                                                                     Subcomisar de poliţie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii