Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:09 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Identificat, depistat și reținut de polițiști după ce a produs accident rutier și a părăsit locul faptei

ro

08 May, 2023 09:56 659 Marime text
Nr. 147 din 08 mai 2023
                         
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Identificat, depistat și reținut de polițiști după ce a produs accident rutier și a părăsit locul faptei
 
La data de 05 mai a.c., în jurul orei 14.00, pe strada Arcadie Şeptilici din municipiul Bacău, un conducător auto, în timp ce conducea un autoturism dinspre satul Baraţi, ajungând în apropierea intersecţiei cu strada Vasile Pârvan, a derapat şi a acroşat o femeie de 66 de ani, care se deplasa în calitate de pieton pe trotuarul din dreapta sensului de mers al autoturismului, ulterior distrugând gardul şi conducta de gaze din curtea unui imobil.
         După producerea accidentului rutier, bărbatul a părăsit locul faptei fără încuviinţarea organelor de poliţie.
         În urma producerii evenimentului rutier a rezultat rănirea pietonului care a fost transportat la spital, rămănând sub supraveghere medicală.
          Polițiștii au stabilit identitatea conducătorului auto, respectiv un bărbat de 48 de ani, din Bacău.
         Din primele cercetări a rezultat faptul că, acesta, deși nu poseda permis de conducere, ar fi sustras și condus un autoturism de la domiciliul unui bărbat din comuna Mărgineni.
        Polițiștii au procedat la darea în consemn a celui în cauză, către Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră. Astfel, la data de 06 mai a.c., acesta a fost depistat în Aeroportul Internaţional din Iaşi, preluat de polițiștii Biroului Rutier Bacău și condus la sediul poliţiei pentru audieri.
       Bărbatul cercetat penal pentru comiterea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi furt în scop de folosinţă, a fost reţinut pe o perioadă de 24 ore și introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Bacău.
 
 
 
 
 

Depistați la volan cu alcoolemii de peste 1 la mie
 
 
La data de 07 mai a.c., în jurul orei 00:30, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Biroului Rutier Bacău au depistat în flagrant delict, un tânăr, de 23 de ani, din comuna Izvorul Berheciului, în timp ce conducea un autoturism pe strada Bulevardul Unirii din localitate, cu o îmbibaţie alcoolică de 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat, în urma testării sale cu aparatul etilometru.
          De asemenea, în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că, cel în cauză nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
          Acesta a fost condus la spital, unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
         Polițiștii au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetari sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere şi sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
 
La aceeași dată, în jurul orei 15.00, polițiștii Secţiei 10 Poliţie Rurală Oneşti au depistat în trafic, pe DJ 119, pe raza comunei Ştefan cel Mare, un localnic de 48 de ani care conducea un autoturism, deși avea o alcoolemie de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat.
          Bărbatul a fost condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei şi s-a luat măsura reţinerii permisului de conducere.
Totodată, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumul public sub influenţa alcoolului.
 
 
 
    Întocmit,
                                                                                                     Subcomisar de poliţie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii